Oldal kiválasztása

Oittm XXL méretű egérpad és alátét – Hardverteszt

Oittm XXL méretű egérpad és alátét – Hardverteszt
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Ritkán tesztelünk ennyire egyszerű, játékosoknak készült kiegészítőket, mint ez a gigantikus méretű egérpad, viszont be kell látnunk, hogy nem tudjuk, eddig hogy voltunk meg nélküle.

Nem tudom, olvasóinknak mekkora problémát jelent az, hogy pontosan célozzanak egy egérrel, vagy hogy kényelmes felület álljon rendelkezésre a számítógéphasználat során, de gyanítom, hogy többen szembesültetek már azzal a problémával, hogy a hagyományos egérpadok nem túl kényelmesek, esetleg el is csúsznak a helyükről egy-egy hevesebb mozdulatnál, vagy hogy egérpad nélkül még a legkiválóbb egereknél is előfordul néha egy kis tükröződés vagy pontatlanság. És itt most nem arról beszélek, amikor évekig nincs egy egér alja tisztogatva, vagy ha valaki egy üveglapon szeretné azt használni…

A LOOPO UK által forgalmazott óriási méretű Oittm egérpad mindezt a problémát képes egy huszárvágással megoldani. Kérem szépen, itt tényleg a méret a lényeg! Az XXL méretű egérpad ugyanis nem csupán kiváló tapadású, de akkora méretű, hogy elfér rajta a billentyűzetünk is, vagy akár egy laptop. Így nem csupán a precíziós egérmozdulatokhoz kínál jó alapot, hanem a teljes játék-, illetve munkafelület kialakításához – legyen az otthon vagy a munkahelyünkön. Azon túl, hogy segít a pontos egérhasználatban, az asztalfelület tisztán tartását is elősegíti, hiszen nem csupán a felület nagy részét fedi, de pillanatok alatt megtisztítható.

A személyes stílusunktól függően kétféle szín választható – szürke és fekete, a rendeléskor pedig egy nagyméretű kartonhengerbe felgöngyölítve érkezik, így védve van a szállítási behatásoktól. Az alátét széleit megerősítették, hogy jobban bírja a strapát, abból kicsomagolva pedig a súlyán is érezni lehet, hogy nem spóroltak az anyaggal – a tartósság volt az egyik elsődleges szempont. Elsőre kicsomagolva kicsit intenzíven szaglik még a részben szilikonból, részben gumiból készült anyag, viszont ez 1-2 nap alatt elmúlik.

Egy jó tanács: Vásárlás előtt érdemes lemérni a rendelkezésünkre álló asztalfelület méreteit, ugyanis ez tényleg egy gigantikus egérpad – ahogy néztem az internetes visszajelzéseket, az egyetlen negatívumot pont ezzel kapcsolatban írta valaki, aki elsőre nem mérte fel a termék szélességét és hosszúságát.

A használata mindenkinek ajánlott, akár laptoppal, akár asztali géppel együtt használunk egeret – játékhoz vagy munkához egyaránt. Igazi hátulütője csupán az óriási mérete lehet (annál, akinél nem fér el), illetve hogy egy picit nehéz. Ez utóbbit viszont ellensúlyozza a várható tartóssága, illetve hogy nem titkoltan nem utazós, hanem otthoni/irodai használatra készült, játékosoknak és precíziós egérműveletet végző profi felhasználóknak (pl. tervezőknek, grafikusoknak stb.). Az ára jelenlegi árfolyamon kb. 4400 forint.

Értékelés: 8/10

Translate »