Oldal kiválasztása

Chicken Police – Játékteszt

Chicken Police – Játékteszt92% XP92% XP
4 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Chicken Police egy film-noir stílusú point and click buddy-cop kalandjáték, ahol a nagy szerepet kapnak a visual novel-hez hasonló párbeszédek és a komoly nyomozás. A látványvilágban nagy csavar, hogy a szereplők nem emberek, hanem állatok, amiket úgy jelenítenek meg, hogy az új Macskák remake is példát vehetne róla. A zseniális szinkronmunka, és a hangulatos jazz zene még tovább fokozza a játék egyébként is erős stílusát. A játékban egy elég sötét történet található, a hozzá tartozó sötét humorral (és igen jó poénokkal is). A játék minden aspektusában megmutatkozik, hogy egy olyan csapat készítette, akik nagyon átfogóan ismerik és szeretik ezt a stílust.

A játékban 30 teljesen szinkronizált karakterrel találkozunk majd (akin jót nevettem, az a szemüveges bagoly, Dr. Bubo volt). Történetünk fő szereplői Sonny Featherland, aki nem sokkal nyugdíjazása előtt áll, és ex-társa Marty MacChicken. Egy rövidke felvezető után máris első ügyünkön dolgozhatunk. Irodánkba érkezik Deborah Ibanez, egy impala, aki Natasha Catzenko ügyében jár nálunk. Itt azonnal elénk tárul a játék nagyon jól kivitelezett párbeszéd rendszere, ami karakteres szinkronmunkával van megtámogatva. Több, mint 8 órányi beszélgetést hallhatunk majd a nyomozásunk során, ami ugyan angol nyelvű, de mivel teljes magyar felirattal rendelkezik a játék, nem hiszem, hogy ez gondot okozhatna. Ezekben a párbeszédekben többször komoly kihallgatásokra is sor kerül majd, de ahogy észrevettem nem tudjuk bebukni a nyomozást, ha valamit nem vennénk észre.

A játék végigjátszása egy kicsivel több, mint 5 óra volt számomra, de az összes collectible és achievement begyűjtése ehhez még jócskán hozzápakolna időben. Ezalatt a történet folyamatosan egyre bonyolultabbá válik, és mikor azt gondoltam, hogy innen már nincs feljebb, még mindig tudott egy lapáttal rátenni. Változatos helyszíneket járunk be nyomozásunk során. A high-class klubboktól egészen a lepukkant kikötőkig minden oldalát megismerjük a városnak. Kiemelném, hogy minden helyszínnek nagyon gondosan kialakított látványvilága van, még akkor is, ha szinte jelentéktelennek tűnő dolgok csupán a háttérben.

A hang fronton a profi szinkronmunka mellett egy rendkívül hangulatos OST is található. Nagyon remélem, hogy később külön is elérhető lesz vagy esetleg Steamen DLC formájában beszerezhető. Sok olyan zene hallható benne, amire meginna az ember hatradőlve egy jó italt. Nem csak a 20 átvezető videó alatt (ami önmagában akár egy rövidfilmnek is simán elmenne egy fesztiválon), de a játék alatt is kellemes az aláfestés. Ha esetleg besokalnánk a komor történettől, akkor számos mini játékkal is elterelhetjük kicsit a figyelmünk. Ilyen például egy lőtér, amin ha elég jól teljesítünk egy achievementet is bezsebelhetünk.

Értékelés

92%

Összefoglaló Összességében elmondhatjuk, hogy egy nagy gondossággal elkészített játékról van szó. A szinkronmunka, a zene és a képi világ is egy szerelem terméke. A végigjátszás alatt folyamatosan megragadta a történet a figyelmem. Már készül az első komolyabb patch a játékhoz, és remélhetőleg még kapunk további játékokat is a készítőktől. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

92%
Translate »