Oldal kiválasztása

F1 2019 – Játékteszt

F1 2019 – Játékteszt90% XP90% XP
5 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Idén korábban érkezett az éves F1, mint vártuk! Alapjában vagy a versenysorozat vége felé, vagy jóval utána szokott beesni, de idén már most beülhetünk a volán mögé az F1 2019 segítségével!

A Codemasters neve az autóversenyek rajongóinak nem lehet ismeretlen, ontják magukból a jobbnál jobb címeket a témában, többek között övék a DiRT, DiRT Rally, Onrush, GRID vagy az évek óta töretlen sikernek örvendő Formula 1. Most ennek legújabb, a 2019-es futamokat részben lekövető etapját teszteljük.

Ami az első futam elindítása után elsőként feltűnik, az a grafika. A 2018-as kiadáshoz képest hatalmas a változás, a fényeket még jobban használják, az autók részletgazdagabbak, a környezet is kapott némi tuningot. Itt mutatkozik be először az F2, a „nevelőszéria”, ahonnan a tehetséges pilóták utat törhetnek a felsőbb kategóriába, az F1-be! Mi is ilyen kis nevesincs emberként kezdünk, két riválisunkkal karöltve. Rögtön el is kell döntenünk, hogy milyen játékstílust preferálunk jobban, a pozőrök nagyképű világát, vagy a csapatukat becsben tartó pilótákét. Ez a döntés végigkövet minket a karrier módban, az interjúkban, a csapatokban, mindenhol nagy jelentősége lesz.

Miután leküzdöttük az F2 szériát, belevághatunk a nagy játékba! Itt mutatja meg a Codemasters igazán, miről is szól ez az egész. Csapatot választhatunk, ügyelve az elvárásokra, hiszen míg a nagy teamek dobogós helyeket vagy futam-győzelmeket várnak, addig a kisebbek megelégszenek a középmenyőzben elért pontszerzéssel. Igazából itt teljesen ránk van bízva a döntés, de természetesen sok múlik azon, mennyire vagyunk otthon ezekben a játékokban. Az irányítás szerencsére adja magát, az autók jól viselkednek, de minden rásegítést kikapcsolva természetesen könnyű kipörgetni egy kanyarban vagy sikánon.

A lehetőségek tárháza majdnem végtelen, fejleszthetjük az autót a versenyeken elért pontjainkból, meghívásos kihívásokon vehetünk részt, most először egy általunk is matricázható, egyedi autót is vezethetünk, de a végső cél úgyis az lesz, hogy mi legyünk az elsők! Némi gyakorlással ez teljesíthető is, szerencsére nem kell vért izzadnunk, ha nem akarunk. Viszont a Need For Speed rajongók készüljenek, itt bizony figyelni kell a gumik kopására, az üzemanyagra, nem szabad mindenkit letolni a pályáról, vagyis összességében egy kulturált, megfontolt vezetést igényelnek az autók: mint a valóságban is. Ha esetleg meguntuk a mesterséges ellenfeleket, irány az online tér, ahol hús-vér ellenfelekkel is összemérhetjük tudásunkat, saját karaktert választva és egyedi autót irányítva!

A Codemasters az F1 2019-cel ismét bebizonyította, hogy ők az egyik, ha nem a legjobb csapat ebben a témakörben, így bátran ajánlhatom F1 rajongóknak, de koca-játékosoknak is, egyikük sem fog csalódni!

Értékelés

90%

Összefoglaló Egy nagyszerű sport, rettentő jól kivitelezett lemodellezése, ahogy azt a nagyoktól elvárhatjuk.

90%
Translate »