Oldal kiválasztása

Beat Slayer – Játékteszt

Beat Slayer – Játékteszt74% XP74% XP

A játék egy 90-es évek béli Berlinben játszódik, amelyet mechanikus robotok leptek el. Célunk az, hogy főhősünkkel, Mia-val ritmusos zenére semmisítsük meg őket és megmentsük a foglyul ejtett testvérünket. Kalandunk során roguelite elemekkel találkozhatunk, melyek új képességeket, sebzésnövelést vagy támadásmódosítókat kaphatunk. A runok között pedig egy Hades-szerű központi zónában további ellenállókkal beszélgethetünk.

Az alapvető mechanika a ritmus alapú harcrendszeren alapul. Minden egyes sikeres mozdulat, ami a zene ütemére történik növel egy combo számlálót. Ha elég magasra sikerül feltornázni, akkor bekerülünk egy úgynevezett „Tanzrausch” állapotba. Ameddig tartjuk ezt a szintet, addig sokkal erősebben ütünk vagy fejlesztéstől függően más bónuszokat is kapunk mellé. Amik a számlálót építik: támadások, dashelés, ultimate képesség és egy olyan rúgás, amelynek segítségével stunnolhatjuk és eltolhatjuk az ellenfeleinket.

A fejlesztések érezhetően más-más játékstílusokra adnak lehetőséget így érdemes kísérletezni vele, hogy megtaláljuk melyik áll hozzánk legközelebb. Ha a fejlesztések és a hub zónán belül vásárolható erősítések mellett sem érezzük úgy, hogy erősödnénk, akkor esetleg érdemes a kalibrációra is vetni egy pillantást, ugyanis lehet csak szimplán a hang késése dob ki minket a ritmusból. Például Bluetooth fejhallgatót használók számára elérhető egy alapbeállítás is.

A játék során egy nagyon dinamikus zenei csomagot hallgathatunk, amelyet simán benyomhatunk a játék keretein kívül is. A felhozatal inkább minőségre megy rá és nem a mennyiségre. Ezt megtámogatják egy élénk színeket tartalmazó látványvilággal, ami viszont rengeteg ellenséggel a képernyőn sem lesz túlságosan kaotikus. A karakterek szinkronja is egész jó, de a poénok, amelyek a beszélgetések során elhangzanak néha elég erőltetettnek érződtek.

Értékelés

74%

Összefoglaló Egy érdekes ötvözete a hack and slash és ritmus játékoknak. Elég nehéz a kezdet, de amint ráérzünk már nehéz lesz letenni. Sok build lehetőség. Ötletes és látványos boss harcok.

74%
Translate »