Oldal kiválasztása

Vampire Therapist – betekintő

Vampire Therapist – betekintő

A Vámpírok élete első hallásra rendkívül kecsegtetőnek hangozhat, végül is ki ne akarna örökké tartó életet a végtelen fiatalság ígéretével? A Vampire Therapist, egy hamarosan megjelenő játék a vámpírság „emberibb” oldalát akarja bemutatni, hogy hogyan tanulhatják meg halhatatlan vérszívó éjszakai lények a traumáik feldolgozását és hogyan győzhetik le magukban az olyan kérdéseket, mint „vajon csak egy vérszomjas szörny vagyok?” illetve „mi értelme is van a halhatatlanságnak?”. Mindannyian megküzdünk életünk nagy konfliktusaival, és még ha nehéz is beismerni, mindenkinek hasznos lehet látogatás egy jó terapeutánál, legyen szó emberről vagy vámpírról.

A főhősünk, Sam egy cowboy, aki vámpír létére túlélte egészen a modern időkig, régi vadnyugati viselkedési szokásait és stílusát azonban nem vetkőzte le magáról a hosszú élete sorén. Egy bűnöző bandába verődve töltötte napjait amíg utol nem érte a lelkiismerete és megküzdött a múltja hibáival. Mikor elérte a belső nyugalmát, úgy döntött, hogy segíteni szeretne hasonló cipőben járó vámpírtársainak és vámpírterapeutának adja a fejét.

A Vampire Therapist betekintő demó, amit kézhez kaptunk csak a játék legelejét tartalmazta. A játék expozícióval kezdődik. Sam részletezi a múltját, és azt, hogy a számítógép segítségével egy másik vámpírral, Andromachosszal, aki egy gót stílusú nightclub tulajdonosa. Andromachos hasonló elvekett képvisel, mint amiket Sam szeretne elsajátítani, így meglátogatja internetes barátját, hogy tanulhasson tőle. A nightclubhoz érve Sam különböző karakterekkel találkozik, akik nagy valószínűséggel a játék további részében fontos szerepeket fognak betölteni.

Andromachos segít Samnek, hogy gondolatmenetét valódi terminológiára alakítsa át. A játék fejlesztői, a Little Bat Games valódi terapeutákkal dolgozott együtt, hogy a terápiát a lehető legvalóságosabbnak érezhessük, még a természetfeletti karakterek ellenére is.

A terápiás ülések során Samet irányítva az lesz a feladatunk, hogy az egyes ügyfelek érzéseit és gondolatait átlátva és megértve segítséget nyújtsunk nekik. A Vampire Therapist fő játékmechanikája ezen terápiák (és egyéb sztoribeszélgetések) során kerül rivaldafénybe: Sam néhány saját kitalálású koncepcióval kezdi a játékot, amelyeket a vadnyugati viselkedésformák alapján alakított ki, és amelyek homályosan valós terápiás módszereken alapulnak, ez volt az egyik fő indok, amivel felkeltette Andromachos érdeklődését.

A Vampire Therapist idén tervezett megjelenése egyre közeledik, és a betekintő demó alapján, amit a 1UP PR biztosított számunkra, az aktívabb vizuális novellák kedvelőinek remek élmény lesz.

Translate »