Oldal kiválasztása

Adatvesztés? Nem probléma: MiniTool Power Data Recovery Tool 8.1 – Teszt

Adatvesztés? Nem probléma: MiniTool Power Data Recovery Tool 8.1 – Teszt
5 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Előfordult már veletek, hogy véletlenül töröltetek egy fájlt, amire később még szükségeket lett volna? Esetleg egy vírus miatt kellett egész mappákat törölni, esetleg a gépet újrarakni? Szerencsére nincs veszve minden, a különféle adatmentési szoftverek segíthetnek visszanyerni elveszettnek hitt adatainkat, a most tesztelt MiniTool Power Data Recovery Tool 8.1 is ezek közé tartozik!

A MiniTool Power Data Recovery egy ingyenes adatmentési szoftver, mely segítségével sérült vagy akár formázott meghajtókról, partíciókról nyerhetjük vissza a korábban törölt fájlokat, regisztráció nélkül maximum 1GB méretig. Amennyiben ennél nagyobb fájlok visszanyerésére törekszünk, kénytelenek leszünk valamilyen csomagot választani. Ez egy robusztus adat-helyreállítási platform, amely számos helyről képes visszaállítani az információkat, beleértve a sérült meghajtókat, digitális médiát, CD-t, DVD-t, sérült vagy elveszett partíciót. Felhasználói nyelve angol, de aki esetleg beszél németül vagy japánul, az is bátran használhatja már!

Nincs is más dolgunk, mint kiválasztani a megmenteni kívánt meghajtót és a program egy automatikus szkennelést követően, ki listáz minden egyes menthető adatot. Miközben a rendszer dolgozik, kis előnézeti (preview) ablakban meg is tekinthetjük ezeket a fájlokat, például a megtalált fényképeket. Nálam például évekkel ezelőtt törölt képek is felbukkantak, nem kis meglepetést okozva számomra. Miután a szkennelés végbement, szortírozhatjuk is a találatokat. Alapjáraton is készít egy mappa-rendszert, fájltípusok szerint, de ezeken belül is szűrhetünk. A megtalált adatokat gond nélkül menthetjük egy másik meghajtóra, vagy partícióra is, ezzel elkerülve az ismételt adatvesztést.

A piacon jelenleg elérhető egyik legjobb adat-helyreállítási szoftverként, a MiniTool Power Data Recovery jól működik alap funkciókkal is, így nincs szükség arra, hogy óriási pénzösszegeket költsünk a nagyobb verzióra, de ez persze egyéni igényektől is függ.

A legfrissebb verzió könnyen kezelhető, és CD-ről, DVD-ről, SDD-ről, merevlemezről, USB-meghajtóról, SD-kártyáról és más, a Windows által felismert tárolóeszközökről is lekérhetőek az adatok.

Translate »