Oldal kiválasztása

Adatvesztés? Nem probléma: MiniTool Power Data Recovery Tool 8.1 – Teszt

Adatvesztés? Nem probléma: MiniTool Power Data Recovery Tool 8.1 – Teszt

Előfordult már veletek, hogy véletlenül töröltetek egy fájlt, amire később még szükségeket lett volna? Esetleg egy vírus miatt kellett egész mappákat törölni, esetleg a gépet újrarakni? Szerencsére nincs veszve minden, a különféle adatmentési szoftverek segíthetnek visszanyerni elveszettnek hitt adatainkat, a most tesztelt MiniTool Power Data Recovery Tool 8.1 is ezek közé tartozik!

A MiniTool Power Data Recovery egy ingyenes adatmentési szoftver, mely segítségével sérült vagy akár formázott meghajtókról, partíciókról nyerhetjük vissza a korábban törölt fájlokat, regisztráció nélkül maximum 1GB méretig. Amennyiben ennél nagyobb fájlok visszanyerésére törekszünk, kénytelenek leszünk valamilyen csomagot választani. Ez egy robusztus adat-helyreállítási platform, amely számos helyről képes visszaállítani az információkat, beleértve a sérült meghajtókat, digitális médiát, CD-t, DVD-t, sérült vagy elveszett partíciót. Felhasználói nyelve angol, de aki esetleg beszél németül vagy japánul, az is bátran használhatja már!

Nincs is más dolgunk, mint kiválasztani a megmenteni kívánt meghajtót és a program egy automatikus szkennelést követően, ki listáz minden egyes menthető adatot. Miközben a rendszer dolgozik, kis előnézeti (preview) ablakban meg is tekinthetjük ezeket a fájlokat, például a megtalált fényképeket. Nálam például évekkel ezelőtt törölt képek is felbukkantak, nem kis meglepetést okozva számomra. Miután a szkennelés végbement, szortírozhatjuk is a találatokat. Alapjáraton is készít egy mappa-rendszert, fájltípusok szerint, de ezeken belül is szűrhetünk. A megtalált adatokat gond nélkül menthetjük egy másik meghajtóra, vagy partícióra is, ezzel elkerülve az ismételt adatvesztést.

A piacon jelenleg elérhető egyik legjobb adat-helyreállítási szoftverként, a MiniTool Power Data Recovery jól működik alap funkciókkal is, így nincs szükség arra, hogy óriási pénzösszegeket költsünk a nagyobb verzióra, de ez persze egyéni igényektől is függ.

A legfrissebb verzió könnyen kezelhető, és CD-ről, DVD-ről, SDD-ről, merevlemezről, USB-meghajtóról, SD-kártyáról és más, a Windows által felismert tárolóeszközökről is lekérhetőek az adatok.

Translate »