Oldal kiválasztása

A hatékony home office munkához megfelelő laptopra is szükség lesz

A hatékony home office munkához megfelelő laptopra is szükség lesz
4 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A home office témaköre minden korábbinál aktuálisabb, mellé pedig a megfelelő laptop nélkülözhetetlen. Alapvetően egyre több olyan munkakör létezik, melyek távmunkában is megoldhatóak az otthon kényelmében. A jelenlegi helyzetben szintén fókuszba kerül az otthoni munkavégzés, melyhez azonban elengedhetetlen a szükséges technikai háttér.

A digitális oktatás világában sok háztartás számára problémát jelenthet az, ha csak egyetlen eszköz szolgálja az internetelérést. A tapasztalatok azt mutatják, hogy nem minden munkahely biztosít az alkalmazott részére céges készülékeket, ezért azok rendelkezésre állása kiemelt jelentőséggel bír. Az elektronikai webáruházak széles laptop kínálattal várják mindazokat, akik egyetlen, mobilis, akár extra funkciókkal is bíró készüléket szeretnének magukénak tudni.

Biztonságos megoldások munkához

Ha céges feladatokról van szó, akkor a biztonság kiemelt jelentőséggel bír. Ugyan védheted a laptopot jelszóval, de ma már olyan csúcskategóriás, bármely programot optimálisan futtató eszközök is megtalálhatóak a kínálatban, amelyek ujjlenyomat-olvasóval szolgálják a maximális biztonságot. Persze nem mehetünk el a laptop paraméterei mellett sem, hiszen ezek biztosítják, hogy legyen szó akár videók vágásáról, akár azok feltöltéséről, gyorsan és hatékonyan menjen a munka. Számos olyan program létezik, melyek megkövetelik a kiváló minőségű hardver elemeket. A bemeneti portok száma és fajtája sem elhanyagolható, hiszen így a külső adattárolók csatlakoztatása is gond nélkül lehetséges.

Laptop vásárlása operációs rendszerrel

A tapasztalatok szerint sokan kifejezetten olyan laptop iránt érdeklődnek, amelyekre már telepítve van a Windows, így maguknak nincsen gondjuk ezzel. Felmerül azonban a kérdés, hogy mi a helyzet, ha újratelepítés lenne szükséges a jövőben. A jogtiszta operációs rendszer beszerzése komoly összegekbe kerülhet, így azzal is számolni kell.

Minden, ami a technikai háttéren túl van

Kamera, fejhallgató, egér, ergonómiai kialakítással bíró egérpad – a kiegészítők száma végtelen, ám nem csak e terület érdemel figyelmet a home office kapcsán. Sokak számára jelent problémát az időbeosztás, de a család menedzselése sem elhanyagolható feladat. A munkavégzés akkor lehet igazán hatékony, ha nem kell félóránként mással foglalkozni, és teljes egészében teendőidre tudsz koncentrálni. Amikor tehát a home office kerül szóba, akkor mindenképpen gondolj annak nehézségeire is. Persze kevés kellemesebb dolog létezik, mint ha addig alszol, míg kedved tartja. Célszerű azonban egy napi rutint kialakítani otthon is, ellenkező esetben a határidőkkel elcsúszol, ami pedig megbízhatóságodra és kompetenciádra nyomhatja rá bélyegét.

Mobilitás és rugalmasság

Mindegy, hogy saját vállalkozásodat építed, vagy alkalmazottként élvezheted a home office nyújtotta szabadságot, arra feltétlenül ügyelj, hogy ez a fajta munkavégzés megköveteli a rugalmasságot és a mobilitást. Ne várasd ügyfeleidet, vagy az együttműködésben részt vevő kollegáidat az email-ekre történő válaszolással. Ha a laptop aktuálisan nincs is veled, akkor egy minőségi okostelefon, vagy egy megfelelő paraméterekkel rendelkező tablet is kitűnő szolgálatot tesz. Laptop vásárlása előtt pedig tartsd szem előtt azt, hogy milyen célra használod majd, mekkora leterhelésnek lesz kitéve az eszköz.

Translate »