Oldal kiválasztása

Timelines: Assault on America – Játékteszt

Timelines: Assault on America – Játékteszt
10 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Mi lett volna, ha Hitlert megölik még a háború vége előtt? Mi lett volna, ha ezek után a nagyhatalmak összefognak Amerika ellen, és közösen megtámadják?

A Timelines: Assault on America egy alternatív második világháborút mesél el. Történetünk 1942. júliusában kezdődik, amikor Hitlert megölik egy felvonuláson. Ezek után Németország élére új vezető áll, aki összefog Oroszországgal és Japánnal, hogy közösen támadjanak Amerikára. A németek támadnak keletről, míg a japánok nyugatról indítanak offenzívát. Amerikának az a feladata, hogy megállítsa ezeket a támadásokat, és kiűzzék az országból a megszálló erőket.

A második világháborús játékok már régen élték reneszánszukat, de alternatív történelmet mesélőkkel nem sokkal találkozhattunk. Külön említésre méltó, hogy mindösszesen két ember készítette a játékot, ráadásul magyarok mind a ketten. Egy RTS képében tálalják az egészet, amikkel szintúgy nincs éppen telítve a piac.

12 küldetést találhatunk a játékban, amik hosszúságra nézve kielégítőek. Így egy tartalmas és terjedelmes játékot kapunk. Viszont egy hiányosság felmerül, mégpedig a kiképzőküldetés hiánya. A játék egyszerűen bedob minket a történet közepébe, és sok támpontot nem kapunk, így egy kicsit nehézkes lehet az indulás. Hiába egyszerű a kezelhetőség és átlátható a menü, magunknak kell megtanulni, hogy mikor milyen egységet használjunk, vagy milyen épületet építsünk. 

A játék egyik húzóereje még a többjátékos mód lenne, viszont nincsenek sokan, akik játszanának. Pedig 9 játszható ország lenne ezen a részen: USA, Anglia, Franciaország, Oroszország, Japán, Románia, Németország, Csehszlovákia és Magyarország. Ha mégsem a történeti résszel kezdenénk, akkor a gép ellen is játszhatunk, és egy kicsit gyakorolhatunk.

Indie címről van szó, így a látvány nem elsődleges szempont, de semmiféleképpen nem lehet rá azt mondani, hogy csúnya lenne. A vizuális effektek szépen vannak kivitelezve, és a hangok terén sem kell szégyenkeznie a játéknak. A hangulat is remekül lett eltalálva, és mivel RTS-ről van szó, így az útkeresés lehetne még problémás, de a játék során nem igazán tapasztaltam ilyet.

Az egységek száma is nagynak mondható, találunk itt gyalogosokat, tankokat, egységszállítókat, amiket mind fejleszthetünk is. Ezek csak a támadást segítik, bázisunk védelmére ott lehetnek a lövegek, tankelhárítók és még akár légi támogatást is igénybe vehetünk. A mesterséges intelligencia a játékstílusunkhoz fog igazodni, és sosem hagy minket elbambulni. Valamilyen módon ellentámadásba lendül, így hiába lassúak a menetek, mindig megvan a kellő feszültség.

A Timelines egy jónak mondható RTS, és az indie címek közül is valamivel az átlag fölé emelkedik. Vannak benne hibák, de nem minden nap látunk ilyen próbálkozásokat. Sajnos a többjátékos rész nagyon üres, pedig az is remek móka lenne. Aki szereti a történelmi ihletésű játékokat az remekül fog vele szórakozni. Természetesen, mivel magyar munkáról van szó, így a fejlesztők minden támogatást megérdemelnek, hogy az esetleges következő játékuk még jobb legyen. Magát a produktumot sem teljes áron adják (4200 Ft-ért), és ezért az árért remek választás lehet.

A játékot a Steam kínálatában tudjátok megvásárolni.

Értékelés: 7,5/10

Translate »