Oldal kiválasztása

Worms Rumble – Játékteszt

Worms Rumble – Játékteszt74% XP74% XP
4 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Worms Rumble launch változata úgy látszik kialakította a saját elképzelését a játékról. Ezt nem annyira a fejlesztők, mint a játékos közösség formálta így. A leginkább próbált battle royale stílusú játékmód mindig hosszú perceken keresztül keresi a játékosait, míg ezzel szemben a deathmatch szinte azonnal megtalálja a játékosokat. Véleményem szerint a deathmatch amúgy is közelebb áll a játék alap stílusához. Valószínűleg az sem segít a battle royale mód helyzetén, hogy a menüben a választáskor van egy ajánlott játékos szint, ami nem kevés játékidővel jár. Így lehet sokan inkább meg sem próbálják. 

Cosmetic dolgokat feloldhatunk account szintezéssel és minden fegyverre külön-külön szintezéssel. A kinézeten kívül igazán semmi másra nem jó az XP, de úgy igazából semmi gond nincs ezzel a rendszerrel. Legalább ha kezd egy kicsit monotonná válni a játék, akkor egy plusz célt tud nyújtani egy esetlegesen kiszemelt ruha vagy fegyver skin, amit kigrindolhatunk magunknak. Feloldhatunk még különböző számlálókat a játékos kártyánkra, szám szerint hármat. Ez arra jó, hogy ha megölünk valakit, akkor egy kártyát mutat rólunk az ellenfél számára, amin látható a teljes karaktermodellünk (rajta minden cosmetic) a kártyánk háttere (mert azok is unlockolhatók) és három általunk választott számláló, ami mondjuk megmutatja hányat öltünk, stb. Fura viszont az, hogy akár mindhárom slotra beállíthatjuk ugyanazt az egy fajta számlálót. 

Content terén meglepően kevés változás volt a bétához képest. Pályából is ugyan érkezett egy új a kiadás óta, de szinte minden egyes meccsen ugyanarra a mapra dob be. Ezt ellensúlyozza, hogy készítettek egy „The Lab” névre keresztelt hetente változó játékmódot, ahol mindig valami külön szabály van a játékra. A legutóbbi egy melee only játékmód volt, amiért egy dinós outfit is járt. Én úgy érzem, hogy ez a változó játékmód és a deathmatch lesz a végső profilja a játéknak, mert valahogy ez nagyon passzol abba, amit felépítettek. Még esetleg egy ranked matchmaking opciót el tudnék képzelni később, ami esetleg divíziókba sorolná a komolyabb játékosokat, így nem gyalázzák meg azokat, akik épp csak feltelepítették a játékot. Jelenleg nem vettem észre, hogy lenne bármiféle skill szerinti szűrés a meccsekre jelentkező játékosok között.

Értékelés

74%

Összefoglaló Összességében azt tudom elmondani, hogy nem fogja megváltani szerintem ez a játék Worms szériát, de egy multiplayer arena shooternek nagyon hangulatos. A battle royale volt az egyik fő kulcsszó mikor először hallottam a játékról, de ez már most kihaltnak tűnik benne. A deathmatch rész viszont nagyon erősen a klasszikus Soldat-ot idézi fel bennem. Sajnos egy jó része elveszett a régi Wormsökre jellemző stratégiai játékmenetből, de a pörgős mozgás, a tágas pályák új skilleket igényelnek meg a játékosoktól. Ha továbbra is hangulatos The Lab módokat találnak ki és esetleg pár pályát beletesznek még, akkor ez a játék még szerintem hosszú ideig megtalálható lesz az aktív játékosbázissal rendelkező címek között.

74%
Translate »