Oldal kiválasztása

Way of the Hunter – Játékteszt

Way of the Hunter – Játékteszt73% XP73% XP

A vadászattal kapcsolatos játékok általában valamilyen arcade stílust képviselnek. Ezzel szemben a Way of the Hunter inkább egy szimulátor vonalat szeretne képviselni. Hatalmas vadászterületeket bejárva kereshetjük az állatokat, amelyeket nem hasra ütés szerűen fogunk lelövöldözni. Ez a játék megköveteli, hogy kiismerjük a vadakat és viselkedéseiket. Erre két helyszín áll rendelkezésünkre, mindkettő 144 km2-es mérettel.

A játékban található egy elég terjedelmes kampány. A történet során a családi vállalkozás körüli bonyodalmak, viták kerülnek elő, majd később karakterünk gyermekkori barátai is előbukkannak. Ezen felül a vadászházainkban található laptopokon keresztül mellékküldetéseket is kaphatunk, amelyekben főleg egy megadott mennyiségű állatot kell levadásznunk és a húsát leadnunk. Egyébként a levadászott állatok és a trófeák eladása lesz a felszerelésünk fejlesztésének fő forrása. Szerencsére lőszerekkel nem kell bajlódnunk. A fegyvereink a raktárunkat kinyitva azonnal újra töltődnek a szükséges töltényekkel.

A sikeres vadászatnak elengedhetetlen eleme a felszerelésünk ismerete is. Különféle vadhívók is rendelkezésünkre állnak, amelynek a pontos használatát szintén meg kell ismernünk. Ha például nem megfelelő módon adjuk ki a hangokat, akkor az állatok gyanakodni fognak. Ezen kívül ügyelnünk kell az általunk keltett hangokra is és a szagunkat is messziről megérzik. Ha túl nehéznek találjuk a játék nyújtotta kihívásokat, akkor a nehézségi fokozatokon kívül egy Hunter Sense is rendelkezésünkre áll. Ennek a segítségével némi plusz információt kapunk a látott nyomokról, az aktuális célpont távolságáról és egy lézer pont megmutatja mennyit esik majd a lövedék.

A világban található állatok dinamikusan generált populációkban élnek. Minden elejtett vad kihatással lesz a fentmaradó állatok összetételére és viselkedésére. Számít az is, hogy hím/nőstény, fiatal/öreg vagy akár erős/gyenge állatot ejtünk el. A kilőtt és begyűjtött tetemeknél egy részletes ballisztikus elemzést is kapunk, amelyen újra megnézhetjük a lövedék útját és az okozott sebzést. Az ebből szerzett információt felhasználhatjuk a következő lövésünkhöz.

Értékelés

73%

Összefoglaló Összességében elmondható, hogy egy komplex "szimulációs" rendszerrel rendelkező vadász játékot kaptunk. Tágas területeken sokféle állatot láthatunk és lőhetünk. Némi textúra betöltési probléma még érezhető hosszabb túra során, de ezen már aktívan dolgoznak a fejlesztők. A játékot kooperatívan is játszhatjuk barátainkkal, de egyedül is számos órányi szórakozást és kikapcsolódást nyújt.

73%
Translate »