Oldal kiválasztása

New Super Mario Bros U Deluxe – Játékteszt

New Super Mario Bros U Deluxe – Játékteszt80% XP80% XP
5 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Nintendónál megfigyelhető, hogy amióta megjelent a Switch, és nagyon jól megy a konzol, elkezdtek egyre több Wii U-s címet újra kiadni. Erre a sorsra jutott a New Super Mario Bros U Deluxe, ami a fő konzolján nem hozott rossz számokat, de messze elmaradt a társaitól… Ideje hát megnézni, hogy az új konzolon hogyan is teljesít!

Mielőtt belemerülnénk a játékba, tudjuk le a történetet, mert az nem lesz hosszú és csavaros, de nem is ezt várjuk egy Mario-játéktól. Mushroom Kingdomnál boldogság és béke honol, Marióék pont a kastélyban vannak Peachnél, amikor is a levegőben megjelennek Bowser léghajói. Főhőseinket a lehető legmesszebb dobják, míg a hercegnő ott marad. Innentől adva is van a feladatunk, vissza kell jutnunk a kastélyba, és megmentenünk Peacht, valamint legyőzni Bowsert. De bármilyen egyszerűen hangzik mindez, lesz bőven feladatunk.

Maga a New Super Mario Bros U Deluxe egy igazi retro Mario-élményt kínál, amilyet már nagyon régen nem kaptunk. A klasszikus 2D-s oldalnézetet használhatjuk, a rengetegnél is több pályával, ahol ha maximalisták vagyunk, az nagyon sok időt fog felemészteni. De az alapjátékhoz képest kapunk némi újdonságot is: két új karaktert Toadette és Nabbit személyében. Miután a játékban nem lehet nehézséget választani a klasszikus formában, itt az dönti el, mennyire fogjuk a fogunkat szívni, hogy kit választunk, és ebből rájöhettetek, hogy a fentebbi karakterek a könnyű és a szuperkönnyű szintet takarják. Toadette különlegessége, hogy Peach koronáját felveheti, és így átváltozik Peachetté, amitől jobban tudunk vele a levegőben manőverezni, míg Nabbitot az ellenfelek nem tudják megölni, csak akkor kapunk Game Overt, ha szakadékba zuhanunk vagy a lávában melegedünk. Viszont azt tudom, hogy minden igazi Mario-rajongó vagy a címszereplőt, vagy Luigit fogja választani, mert ekkor igazi kihívások várnak ránk a több mint 160 pályán, amit rátuszkoltak a kis kártyára. Mert biztos nemcsak a New Super Mario Bros U kapott helyet rajta, hanem a New Super Luigi U is.

Ahogy megszokhattuk már, nem csupán egyedül játszhatjuk a játékot, hanem legfeljebb 4-en, így remek baráti vagy családi szórakozás is lehet belőle. Ha már egy Wii U-s címről beszélünk, akkor Switchnél elvárható, hogy jobb felbontást kapunk, valamint gyönyörűen és stabilan tartja a játék a 60 fps-t, így mindegy, hogy tévés vagy tablet módban játszunk, fantasztikus élményt kapunk.

A New Super Mario Bros U Deluxe egy remek újrakiadás, ami a Wii U eladásainak fényében indokolt volt, ráadásul már kb. az első héten túl is szárnyalta az eredetijét, innen is láthatjuk, hogy a Nintendo jól döntött, és lehet, hogy még több játékot kihoznak ilyen formában. Viszont akinek van Wii U-ja, és megvan ez a játék rá, annak felesleges beszerezni, mert nagyjából ugyanazt kapja, csupán 2 új karaktert, valamint a grafikai ráncfelvarrást tudja pluszban felmutatni. Ha valakinek kimaradt ez a játék, annak szinte kötelező vétel, mivel tökéletesen el lehet vele ütni az időt a nagyobb, exkluzív címek érkezéséig.

New Super Mario Bros U Deluxe

80%

Összefoglaló A New Super Mario Bros U Deluxe egy remek felujítása a Wii U-s játéknak, látványa még mindig csodálatos, valamint atomstabilan tartja a 60 fps-t. Kaptunk két új karaktert is, akik könnyítenek a játékmeneten. De akkor éri meg igazán a játék, ha az eredeti kiadással nem rendelkezünk.

Értékelés
80%

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »