Oldal kiválasztása

Vidámparkot nyit a Bohemia Interactive

Vidámparkot nyit a Bohemia Interactive
5 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Bohemia Interactive, akiknek többnyire olyan remek játékokat köszönhetünk, mint az Arma sorozat vagy a DayZ, a mai nap folyamán bejelentette, hogy a valós világba is elkívánja hozni játékait, mégpedig egy vidámpark keretein belül, ami a „Bohemia Sandbox” nevet kapja.

A park összesen négy különböző zónára lesz felosztva, és mindegyik zóna úgy lesz kialakítva, hogy az tükrözze a Bohemia Interactive egy-egy játékát.

DayZ World: Olyan környezetbe helyezi el a látogatókat, amit az ikonikus Chernarus térkép inspirált, ezen felül, pedig vad hullámvasutak egész sorozatát ígéri. Ezek között megtalálható lesz a világ leghosszabb hullámvasútja is, ami 5 órán keresztül fog fel- és lemenni, amíg vissza nem ér arra a pontra, ahonnan elindult. Ezen kívül tervben van egy másik nagyon érdekes hullámvasút is, aminek különlegessége az lesz, hogy bizonyos időközönként letér a sínekről. A látogatóknak az éhezéstől sem kell majd tartaniuk, mivel olyan finomságokat vásárolhatnak meg, mint a konzerv bab, rohadt gyümölcs, tenyésztett emberi húsgolyó majd ezt leöblíthetik némi szűretlen ásványvízzel, amiben egy kis Coli baktérium is helyet kapott.

Ylands Island: Ez a zóna az, amelyik mindegyik korosztályt megcélozza, legyen szó idősről, fiatalról, csecsemőről, középkorúról vagy aggastyánról, bárkit szívesen látnak. A terület a park közepén található tónál lesz, ahonnan a Bohemia Sandbox teljes egészében belátható lesz. A szektor legnagyobb pikantériája az lesz, hogy csak és kizárólag csónakkal lehet megközelíteni, amit a látogatók saját maguknak eszkábálhatnak össze.  Akik azonban sikeresen teljesítik a jármű megépítését és eljutnak az Ylands szigetre, olyan remek dolgokat csinálhatnak ott, mint a céltalanul bolyongás vagy jó néhány korai hozzáférésű cím kipróbálása. Az igazi mókát azonban az jelenti, mikor saját járgányunkat pakolhatjuk össze, a különböző anyagokból, amik a szigeten találhatóak, illetve szerszámokat Ylands boltjában vásárolhatunk meg. Mindezeken túl a Bohemia-nál tervben van egy naponta megrendezésre kerülő „battle royale” mérkőzés a zónán belül, ahol az utolsó talpon maradt család egy ingyen vacsorát nyerne DayZ World-be

Vigor Kingdom: Teljesen ingyenesen bejárható lesz, nem szükséges jegyet váltaniuk a látogatóknak. Azonban az első belépéskor mégis fizetnünk kell, azonban nem pénzt, hanem 19.99 „személyes tulajdont”, amit utána szétszórnak a háború utáni norvég területen, és az tehet rájuk szert, aki először megtalálja. Emellett az emberek további zsákmány után kutathatnak a Grindfest vidámparkban. Itt az útonállók összecsaphatnak egymás ellen Herr Chuckie lövöldéjében, illetve próbára tehetik szerencséjüket az értékes ellátmányért különböző játékgépekkel. 

Arma Verse: A régió elsődlegesen az Arma játékok legnépszerűbb komponensére fog fókuszálni, a túlélő modokra. A világ legnagyobb élőszereplős szerepjáték (LARP) eseményen résztvevők fizikailag megtapasztalhatják azt, amitől a videojátékokkal játszó emberek többsége próbál elmenekülni. Megmunkálhatják a földterületeket, dolgozhatnak szénbányákban, bűnözővé vagy a törvény emberévé válhatnak, bármilyen oktatás vagy szakképzés nélkül. A sorozat katonai gyökereinek tiszteletben tartása mellett, az Arma Verse számos tankos-, vadászgépes- és gyalogos szimulációs túrákat is szervez, illetve megtalálható lesz egy gravitációt meghazudtoló torony is a térségben, ami az Arma játékok zseniális fizikája előtt tiszteleg majd.

Azért, hogy minél hamarabb elkezdődhessenek a munkálatok, a Bohemia Interactive mintegy 13 négyzetkilométernyi területet vásárolt fel, illetve már az összes szükséges engedélyt is megkapta a hatóságoktól. A park felépítésére szánt teljes költségvetés 6,66 milliárd CZK, amely teljes egészében a Vrana Industries befektetéséből származik. Cserébe a cég leányvállalata,a Vrana Entertainment kizárólagos jogot kapott a Bohemia Sandcastle hotel üzemeltetésére, melynek munkálatai a park jegyeladásainak függvényében indulnak meg. 

A Bohemia Sandbox a tervek szerint 2024-ben nyílhat meg, de a Bohemia Interactive azt ígéri, hogy a későbbiek folyamán még további információkkal látja el a nagyérdeműt.

Végszóként pedig a Bohemia Interactive nevében is szeretnék mindenkinek Boldog április 1-ét kívánni.

Translate »