Oldal kiválasztása

The Many Pieces of Mr. Coo – Játékteszt

The Many Pieces of Mr. Coo – Játékteszt75% XP75% XP

A játék Nacho Rodríguez alkotása alapján készült. Egy kézzel rajzolt point and click játékról van szó, amiben a névadó Mr Coo feldarabolásának történetét ismerhetjük meg. Célunk az, hogy különféle fejtörő feladatok teljesítése során újra egyesítsük főhősünket. A rendkívül igényes animáció és a nagyon hangulatos háttérzene által az egész játék inkább egy nagyon hangulatos interaktív filmnek tűnik. Ezen az érzésen a szinte nem létező interfész is segíteni fog.

A feladatok megfejtésében leginkább a játék kameraállásai lesznek segítségünkre. Ezeket vagy trial and error módszerrel mindent végigpróbálva oldunk meg vagy amennyiben nem boldogulunk, akkor a pályákon elhelyezett „Hint” könyveket használva teljesítünk. Néhány feladvány ténylegesen logikátlan véleményem szerint, de igazából csak elengedő próbálkozás kérdése, hogy megtaláljuk azokra is a megoldást. Ha a segítséget adó könyveket használjuk, akkor egy achievement megszerzésétől elesünk a játék végén.

A történet során több karaktert is megismerünk. Igazán egyikről sem tudunk meg sokat, mindig csak valamilyen pálya specifikus helyzetben látjuk őket. Ezek előrébb viszik a főhősünk történetét majd megyünk tovább egy másik helyszínre. Szerintem sokat hozzá tudott volna tenni, ha valamivel több háttérsztorit ismerhetünk megy az egyes szereplőkről. Sajnos nem csak a mellékkarakterekről, de a főszereplőnkről se derül ki lényegesebb információ. Egy dolgot viszont biztosan tudunk: szereti az almát.

Nagyon trükkös mechanika a játék során, hogy Mr Coo három részét külön irányítva kell feladatokat megoldani. Először a fejével kezdünk, majd később a lábakkal is találkozunk, végül a kezek is csatlakoznak a záráshoz. Sajnos mire a teljes egyesülés megtörténik, addigra már el is értünk a záró animációhoz, ami egyébként elég erősen egy folytatásra utal. Amennyiben ténylegesen jön egy folytatása a történetnek, akkor a játék fejlesztési ideje alapján az még elég sokat várat majd magára.

Értékelés

75%

Összefoglaló Minőségi kézzel rajzolt animáció. Szürreális karakterek és környezet. Jópofa feladványok bár sokszor nehéz logikát találni bennük. A teljes játékidő körülbelül 2 óra, ami ha ügyesebbek vagyunk még kevesebb. Mire beindul a sztori véget ér a játék.

75%

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »