Oldal kiválasztása

DREDGE – Játékteszt

DREDGE – Játékteszt84% XP84% XP

A Dredge egy könnyed, halászós játék, amely egy Lovecraft történetbe illő világban játszódik. Történetünk kezdetén hajónk megsérül és egy sziget környékén találjuk magunkat. A környékbeli falu lakói húznak ki minket a partra és felajánlanak nekünk hitelbe egyet. Ennek használatával ledolgozhatjuk a kapott kölcsönt és még fejlesztéseket is vásárolhatunk a további megszerzett pénzösszeggel.

Nagyon kellemes QTE alapú mechanikával húzzuk ki sorra a halakat a tengerből. A gameplay loop lényegében a következő: elhajózni egy horgászható helyhez->a hal típúsának megfelelő ritmusban kihúzni a halat a vízből->a hajónk limitált tárhelyébe beforgatni a fix alakzatú és méretű rakományt. Ezeket aztán a kikötőkbe érve különböző boltokban eladhatjuk és az így szerzett pénzből fejlesztéseket vásárolhatunk. Természetesen a hajó további felszerelései hasznos tárhelyet vonnak majd el a raktérből, így mérlegelnünk kell a fejlesztés hasznosságát.

Viszont gyorsan megváltozik a hangulat, amint az első éjszaka megérkezik a köd és megjelenik a pánik jelzőnk bekapcsol. Ekkor érezhetjük, hogy ebben a játékban semmi sem lesz az, aminek elsőre látszik. Minél jobban feltöltődik ez a méter, annál nagyobb az esély, hogy valami váratlanba futunk. Erre már a történet elején próbálnak figyelmeztetni a lakosok minket, de mint veterán hajósok nem fogadjuk meg a tanácsot.

A játékban érdekes módon működik az idő. 24 órás rendszerben dolgozunk. Ha mozog a hajónk vagy halászunk egy helyen, akkor halad előre az idő. Nem sürget a játék minket, viszont elvárja tőlünk, hogy okosan gazdálkodjunk az elhasznált időtartammal. Az idő haladása nem csak az este ránk leselkedő veszélyforrások miatt lényeges, hanem egyes küldetések befejezése is limitált ideig lehetséges. Ha valamelyik ilyet elbukjuk, akkor sincs vége a világnak, ettől még befejezhetjük a fő történetet.

Értékelés

84%

Összefoglaló Nagyon egyszerű játék, de mégis könnyedén megfog a története. Nagyon jó a mechanikák ütemezése és a gameplay loop sincs elhúzva annyira, hogy unalmas legyen. Az egyedi látványvilága ösztönzi a világ felfedezését, amelyet az este érkező természetfeletti dolgok még jobban erősítenek. Megjelenése óta már több ingyenes quality of life updatet kapott a játék és egy fizetős DLC-t is. A következő fizetős DLC november 16-án érkezik, amely további ~3 óra játékidővel szolgál.

84%
Translate »