Oldal kiválasztása

Hydro Thunder Hurricane – Játékteszt

Hydro Thunder Hurricane – Játékteszt
12 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Imádod a Wipeoutot, de most már valami egészen újra vágysz? Akkor szerencséd van, hiszen ahhoz, hogy ismét valami remek, őrült száguldás részese lehess, nem kell játéktermek gépei előtt ácsorognod. Kipróbáltuk a Hydro Thunder Hurricane-t.

Közel tizenegy évvel ezelőtt, valamikor 1999-ben mutatkozott be a Midway és a Eurocom közös játéka, a játéktermeket meghódító Hydro Thunder, ami a Wipeouthoz hasonló pergős, látványos, mozgalmas játékmenetre felhúzott versenyjáték volt. A hirtelen jött sikert igyekezett minél jobban meglovagolni a Midway, így nagyon gyorsan elkészült az otthonülők számára is az átirat, mely DreamCaston, Nintendo 64-en és PlayStationön próbált szerencsét, de tartalmi kiegészítések hiányában újat mutatni nem tudó portolások végül csúfosan elvéreztek. Időközben a Midway csődöt mondott, a jogok ide-oda vándoroltak, végül a Raw Thrills támasztotta fel a játékot, mégpedig a H2Overdrive névre keresztelt árkád verzióval, ami az elődhöz hasonlóan, először a játéktermek gépein próbált szerencsét. A Microsoft végül látott fantáziát a folytatásnak is tekinthető H2Overdrive-ban, így a LIVE árkád kínálatát bővítve elkészült a Hydro Thunder Hurricane, mely mindenben felülmúlja korai elődjét.

 

Az alapkoncepció persze semmit se változott, továbbra is fiktív helyszíneken kell különböző kategóriájú versenymotorcsónakokat terelgetnünk, miközben számtalan felszedhető cuccért, és persze a végső győzelemért folyik a küzdelem. Az ellenfelek mellett a természet erőivel, északi istenekkel, levegőből alászáló bombákkal, térkapukkal, ufókkal, és a helyszín csapdáival is vívnunk kell, miközben a legfőbb feladatunk, hogy a pályákon elszórt, boost-csíkunkat folyamatosan töltő palackokat gyűjtögessük. A helyszínekből nincs túl sok – összesen nyolc -, viszont kivétel nélkül eltérő környezetbe kalauzolnak el minket: sziklás kanyonfolyó, viharos halászkikötő szörnyekkel teli trópusi sziget, épített versenypálya, vagy egy párizsi csatorna.. A szűk pályák mindegyikén számtalan alternatív útvonal közül választhatunk, olykor egy adott pályán is változik a környezet, azaz a változatosságra és a kihívások hiányára nem lehet panasz.

 

Az egyjátékos módban kreditek gyűjtésével tudunk újabb és újabb versenycsónakokat és hajókat megnyitni. Összesen négy különböző játékmód áll majd rendelkezésünkre: A Race mód a sima, mezei versenyzést takarja, ahol egyszerre tizenhat csónak küzd a győzelemért, míg a Ring Masterben előre elhelyezett kapukon kell időfutamversenyt futnunk. A játékmód csavarja, hogy a kihagyott kapukért másodperc büntetéseket kapunk, azaz nem lehet ész nélkül közlekedni a pályán. A Gauntletben korlátozott turbó áll rendelkezésünkre, miközben szintén időre megy a verseny, akadályként pedig olajos hordók szolgálnak, melyekbe belefutva kirobbanó élményben lesz részünk. A negyedik, és egyben utolsó mód maga a bajnokság, melyben a fent említett három játékmódot gyúrták egybe a készítők. Többjátékos módban nyolcfős összecsapásokban vehetünk részt, illetve ott a Rubber Ducky játékmód is, melyben két négyfős csapat vív egymással. Csapatonként legalább egy gumikacsa van nálunk, a kacsát cipelő versenyző alapjáraton lassabb a többieknél, és a végén az nyer, aki hamarabb eljuttatja a célhoz a kacsát.

 

A Hydro Thunder Hurricane nem lett tökéletes játék, de minden tekintetben felülmúlta elődjét. Xbox Live Arcade címként 1200 MS pontért cserébe vesztegetik, az árát pedig az utolsó fillérig megéri. A látvány nem túl megkapó, de azért még simán az élvezhető kategóriában van, a sebességérzet fantasztikus, a kihívások változatosak, így egy lazulós nyári estén kellemes kikapcsolódást nyújthat.

 

Értékelés: 7/10

Translate »