Oldal kiválasztása

Supercross – játékteszt

Supercross – játékteszt70% XP70% XP
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Sosem voltam nagy sportrajongó, persze fociztam és karatéztam kiskoromban, mint nagyjából minden gyerek, de egyik sem fogott meg, sose élveztem őket. Egy időben már-már felnőttként bokszoltam, de az is abbamaradt, nemrég kipróbáltam a snowboardozást, ami csak rávilágított arra, hogy az extrém sportokkal kapcsolatban sem érzek mást.

Felmerülhet bennetek a kérdés, hozzáteszem jogosan, kit érdekel ez? Nos, azért meséltem kicsit magamról, mert a mai játékunknak egy extrém sport az alapja, még hozzá a motocross versenyzés. Ahogy a bevezetésből gyanús lehet, ez sem éppen az én világom, legalábbis a valóságban. Képernyő előtt még élvezhető, feltéve, hogy a játék is az.

Lássuk, hogy a Supercross milyen lett!

Pro

A játék maga nagyon összetett, rengetegféle módosítást végezhetünk a karakterünkön, motorunkon vagy a felszerelésünkön. Ezeket pedig a versenyenként megszerzett pontokból válthatjuk ki.

Van lehetőségünk több játékmódra is, van a könnyű, gyakorló verzió, és játszhatunk realisztikusan is, ahol a fizika szinte már élethű. Ez utóbbi nem arról híres, hogy mennyire egyszerű, ám egy jó játékhoz szükséges alapanyag a kihívás és az annak teljesítésekor fellépő sikerélmény, hiszen ha egyszerű ellenfeleket győzünk le úgy, hogy azt sem tudjuk, gyakorlatilag mit csinálunk, nem fogjuk élvezni.

Ha belejövünk az irányításba, és ráérzünk, melyik kanyart, ugratót vagy akadályt hogyan is kell bevenni, akkor a verseny pörgős és nagyon élvezetes, folyamatosan kapjuk a sikeresen teljesített pályarészekért a pontokat, minél látványosabb annál többet.

A pályák jól fel vannak építve, nincs bennük fölösleges nehezítés vagy túl hosszan tartó egyenes szakasz akadály nélkül, pont kellően könnyű, ugyanakkor ha hibázol, akkor megbüntet. A versenytársainkban elakadunk, és minél nehezebb fokozaton játszunk, annál könyörtelenebbek velünk.

Kontra

A játék talán legidegesítőbb hibája az, hogy olyan, mint egy reklámtábla… Az rendben van, hogy megjelennek a Monster Energy és egyéb szponzorok logói, hiszen érezhető, hogy erről szól a játék. De azért ez egy kicsit túlzás szerintem, mintha egy online ingyenesen játszható játék lenne, azzal a különbséggel, hogy itt a fizetés sem kapcsolja ki a reklámokat.

Hatalmas hiányosságnak tartom, hogy nincsen gyakorló mód, nincs egy olyan lehetőség, ahol megtanít a játék arra, hogy mit hogyan irányíthatok, milyen helyzetben mit érdemes cselekedni. Egyszerűen kidobja a képernyő jobb oldalára, hogy melyik gomb mit csinál, aztán uccu neki, jöjj rá magadtól. Ami még nem nagy kihívás az elején, de a későbbiekben már nem olyan egyszerűek a versenyek.

Persze elvárás egy motorversenynél, hogy legyenek ellenfeleink, és az sem feltétlenül lenne probléma, hogy sok van belőlük, azonban a megoldás, hogy mind egymás mellől, visszaszámlálás nélkül egyszer csak nekiindul, az első kanyarnál hatalmas káoszba torkollik, és nagyon érdekes manővereket eredményez, ami az első fél percét a versenyeknek teljesen tönkreteszi.

A kinézet alapvetően nem csúnya, ám személy szerint én egy kicsit többet vártam, az élek néhol túlságosan is recések, és pixelesnek hat a kép. Hamar hozzá lehet szokni, de eleinte nagyon illúzióromboló.

Jót és rosszat egyaránt felsoroltam a játékról, és sajnos a végső véleményem sem egyértelműbb… Se nem rossz, se nem jó. Élvezhető, mégsem lesz olyan számomra, mint mondjuk annak idején az SSX, ami annak ellenére, hogy próbáltam és nagyon nem jött be a snowboard, a mai napig, ha előveszem, kedvet kapok csúszni esni párat. Ugyanakkor látványossága és pörgőssége miatt, ha motorra ülni nem is támadt kedvem, az eredeti élő versenynek utánanéztem, és elég élvezhetőnek tűnik. Így hát azt kell mondjam a játék eléri a célját, egy tökéletes reklám.

Értékelés

70%

Összefoglaló A játék egy nagyon drága, de kevésbé igényes reklám hangulatát kelti a legtöbb részén, ettől még nem lesz rossz, de kicsit több pénz a grafikára és kevesebb a marketingre, talán többet tudott volna kihozni belőle.

70%
Translate »