Oldal kiválasztása

Forged Battalion – Early Access betekintő

Forged Battalion – Early Access betekintő
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Forged Battalion egy új csavar az RTS műfajban: minden egyes egységet saját magunk készíthetünk el. A játék elején egy H. P. Lovecraft műbe illő sanity check található, amikor meglátjuk a páncél és fegyver típusok szorzóit a leírásban. Minden egyes egység-fegyver kombinációnak megvan a maga szorzója, ami x0.50-től x2.00-ig változik. Egy jól kiegyensúlyozott frakció elkészítéséhez elég alaposan át kell tanulmányoznunk ezt a táblát, mert ennek ismerete elengedhetetlen a sikeres játékhoz. Lényegében a feladatunk, hogy megtaláljuk azt a kombinációt, ahol összességében a legnagyobb szorzót érjük el, de a legjobban illik a játékstílusunkhoz. Ez a funkció a játék újrajátszhatóságát is nagy mértékben emeli, ugyanis minden küldetést számtalan módon végigjátszhatunk a számtalan egységtípus miatt.

Ha ennyi testreszabhatóság nem lenne elég, akkor dobjunk egy tech fát is a képbe. Ezek további három kategóriában tudják változtatni az egységeinket: Weapons, support, movement. A játék során research pontokat kapunk, amiket a különböző ágon való fejlesztések megnyitására tudunk felhasználni. Például: Improved Armor – 50%-al több alap HP a chassisnek. Lényegében akármit csinálunk a játékban, kapunk érte pontokat, így, ha szeretnénk megnyitni ezeket, csak szimplán játszanunk kell érte.

A játék multiplayer része 8 fős csatákat támogat. Amennyiben sikeresen mainstream játék lesz, ha elhagyja az Early Access-t, akkor a a többjátékos fronton is hosszú távra tervezhetünk. Tekintve, hogy mindenki a saját frakcióját készíti el, szinte mindig új és új játékstílussal találkozunk majd (kivéve, ha valaki kitalál egy metát és mindenki azt fogja másolni, mint sok más játék esetében). A térképet esetén sem kell tartanunk az unalomtól, mert ugyan még nagyon korai részében vagyunk az EA-nek, de már 63 különböző community map található a workshopban.

A játék nagyon jó alapokon nyugszik, old school Command & Conquer vagy esetleg Grey Goo fanok mindenképp vessenek egy pillantást a játékra. Nagyon „ismerős” lesz minden a játékban, és csak a tökéletes frakció elkészítésére kell majd fókuszálni. Az Early Access ár is szerintem megfelelően alacsony (19,99€), amiért kapunk néhány sztori pályát, akár 8 személyes multiplayert coop és versus móddal ráadásul dedikált szervereken, és skirmish mapokat.

<iframe src="//store.steampowered.com/widget/686260/" frameborder="0" width="100%" height="190"></iframe>
Translate »