Oldal kiválasztása

Spyro: Reignited Trilogy – Switch Játékteszt

Spyro: Reignited Trilogy – Switch Játékteszt90% XP90% XP
5 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Úgy látszik, hogy 2019 vége felé már maximumon pörög a felújítási láz, s bár mindenki pontosan tudja, hogy a legtöbb cég szeme előtt csak vaskos dollárkötegek lebegnek, sokan örülnek az új divatnak. Azonban minden egyes minőségi munkára egy pocsék, lehúzásszagú is jutott, így szerencsétlen játékos vágyálma nem mindig teljesül. Szerencsére azonban a Spyro maradéktalanul hozza a hangulatot, s hála a fejlesztők remek munkájának, az alapjaitól lett újjá építve az egykori mestermű három első epizódja. Korábbi tesztünkben azt írtuk, hogy a Spyro: Reignited Trilogy:

a kornak megfelelő vizuális prezentációt, modernizált, de a régi klasszikusokra emlékeztető dallamokat, mechanikai fejlesztéseket prezentál, végig megtartva mindent, amiért a régi sorozatot szerettük.

Korábbi tesztünket erre a linkre kattintva olvashatjátok el.

A játék Switch verziójához a fentiek tekintetében nem tudunk túl sokat hozzáfűzni, hiszen ugyanazt az élményt kapjuk a Nintendo kézikonzolján is, amit a nagygépes testvérek is nyújtottak. A pénzünkért három, gyönyörűen felújított játékot kapunk, amik teljesítmény tekintetében se hagynak sok kívánnivalót maguk után. A játék stabilan tartja a 30 fps-t handheld és dockolt módban is, a látvány továbbra is csodálatos, az árnyékok élesek, az animáció teljesen folyékony és végtelenül aranyos. Néha azonban befigyel egy-egy röccenés, valamint a játék néha sokkal többet tölt, mint szeretném, de ezek egyáltalán nem rombolják a játékélményt. Ha nem visszük magunkkal a kalandjainkat, akkor a TV-s játék esetén lehetőségünk van bekapcsolni a motion blur-t is, de most először úgy éreztem, hogy sokkal jobban megvagyok nélküle.

Összességében a Spyro egy gyönyörűen megfogalmazott köszönőlevél a rajongóknak és méltó tisztelgés a régi játék előtt. A Spyro felújításáról ordít, hogy a fejlesztők kellő tisztelettel és hozzáértéssel nyúltak az alapanyaghoz és épp csak annyit módosítottak, hogy a kor elvárásait kielégítsék. A Switch verzió meglepően gyönyörű és csodálatosan fut, így ha épp nem tudod, hogy mivel üsd el a hosszabb utazásokat, ez az  aranyos platformer biztosan érdemes a figyelmedre.

Értékelés

90%

Összefoglaló A Spyro: Reignited Trilogy ugyanazt tudja, mint nagygépes testvérei. A kézikonzol erejéhez mért, lenyűgöző látvány és animációk, az apróbb botlások ellenére is remek szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

90%
Translate »