Oldal kiválasztása

Spider-Man Remastered PC – Teszt

Spider-Man Remastered PC – Teszt

Az annak idején megjelent Pókember a megannyi tócsával foglalkozó hisztéria ellenére is hatalmas sikert aratott Playstation-ön, így még egy címmel bővült azon exkluzív játékok köre, aminek a segítségével validálni lehetett a Playstation vásárlást és borsot lehetett törni a PS mókából kimaradó Xbox és PC fanboyok játékosok orra alá. Szerencsére azonban az új konzolgenerációk egyre inkább kezdenek egy erősebb PC-re hasonlítani, tervezési és fejlesztési szempontból is, aminek így a legnagyobb nyertese maga a játékos lett. Így ugyanis konzolháború ide vagy oda, már a Playstation is kezdi belátni, hogy bizony nem olyan ördögtől való, hogy ideiglenes exkluzivitás után, a PC-seknek is odaadják a remekműveiket, ezáltal még szélesebb réteghez eljuttatva a címeket. (Ezt persze a Microsoft is megteszi, csak ott ugye lényegesen kevesebb az exkluzív cím).

A Spider-Man PC verziójáról sok újat nem igazán lehet mondani, a játék teljesen változatlan és tartalmazza a megjelent DLC-ket is. Ami újdonság, az a látványvilág teljes személyre-szabhatósága és az egér-billentyűzet kombó használatának lehetősége. (Utóbbi szakorvosok szerint is ellenjavallt, kontroller kötelező.) Mivel a konzolok ereje véges és kötött, a számítógépeké pedig nem, a Pókember esetében is a hálóval elérhető csillagos ég lett a határ, már ami a minőséget illeti. Megfelelő minőségű és árú berendezés esetén ugyanis akár 120hz képfrissítés és 4K minőség is elérhető, nem beszélve a megannyi effekt (ray-tracing és társai) meglétéről. Bekerült továbbá a 21:9-es képarány is azok kedvéért, akik a szélesebb kijelzőket kedvelik.

Nagy kérdés volt az optimalizálás is, de amennyire a Sony-s címeknél általában, úgy itt is teljesen rendben van a program. Az asztali gépemnél (mely mára már a közepes felsőkategóriát képviseli) a játék, 1920:1080-ban stabil 60 fps-sel futott high beállítások mellet. A laptopomon, mely az ASUS ROG zászlóshajója a játék 4k-ban, kis mókolással hozza a 30fps-t, HD felbontáson, minden beállítást felcsavarva pedig a stabil 60-at (meg a kenyérpirító hőfokát).

Összességében mindenkinek ajánlatos az élmény, aki kicsit is kedveli a témát és rendelkezik egy futtatásra képes számítógéppel, de azok sem fognak csalódni, akik sokadjára vetnék bele magukat Peter Parker kalandjaiba. A jelek szerint a Sony ugyanis nem nagyon tud mellé lőni, a portjai is ugyanolyan jól sikerülnek, mint a játékai általánosságban.

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »