Oldal kiválasztása

Tinykin – Játékteszt

Tinykin – Játékteszt86% XP86% XP

A gyűjtögető játékok leginkább a retro fronton vannak jelen. Manapság nem túl gyakori a nyitott világban való tárgy keresés. Még ritkább látvány az, hogy az Overlord vagy Pikmin sorozathoz hasonlóan különféle lényeket irányítva kelljen feladatokat megoldanunk. Ezekre a koncepciókra épít a Tinykin, amelyben egy 3D világban 2D rajzolt karakterekkel gyűjtögetünk és oldunk meg puzzle feladatokat. Minden elemében nosztalgikus, de mégsem érződik időt múltnak a formula.

Karakterünk a sajátunkhoz hasonló bolygók után kutat. Miután talál egyet gyorsan el is utazik oda. A kutatás során egy másik világba kerül, ahol hangyányi méretre zsugorodik. Sajnos az utazás közben megsérül a felszerelésünk és nincs lehetőségünk vissza utazni a saját bolygónkra. Ebben lesznek segítségünkre a játék nevét adó Tinykinek, akik még nálunk is kisebb lények. Segítségükkel összebarkácsolhatunk egy szerkezetet a haza vezető úthoz. Őket dobálva irányíthatjuk különféle feladatok végrehajtásához.

Szerencsére nem kell aggódnunk, hogy elbukjuk a pályákat vagy elveszítjük a Tinykinjeinket. A többféle feladatot ellátó kis lényeket a játék automatikusan kiválasztja számunkra és nekünk csak azt kell menedzselnünk, hogy apró seregünkben legyen elegendő számú és megfelelő típusú Tinykin. Ha esetleg kevesebb van, mint szükséges, akkor egyszerűen visszaugrálnak a csapatba és minden megy tovább. Nem kell őket féltenünk a platform ugrálások során sem. Nagyon ügyesen tudnak követni minket és a küldetéstárgyakat is maguktól képesek a megfelelő helyre szállítani.

A vertikálisra tervezett pályákon szerencsére rengeteg rövidítést tudunk feloldani. Mászhatunk kötelet vagy dobálhatunk magunknak egy létrát a zöld színű Tinykinekből, akikre felmászhatunk. Nagyon sok helyen aktiválhatunk egy hosszú szálat is, amely a gördeszka szerűen használt szappan darabunkkal használhatunk. Ha ráugrunk úgy, hogy a szappant elővettük akkor felfelé vagy lefelé csúszhatunk rajta. Az alap célunkon kívül további gyűjthető dolgokat is szerezhetünk minden pályán, amelyeket begyűjtve kapunk egy-egy plusz töltést a lebegésre használt buborékunkhoz.

Értékelés

86%

Összefoglaló Nagyon könnyed és jól irányítható Collect-a-Thon játékot kaptunk. Aranyos grafika mellett egy részletekben gazdag hanganyag is kíséri az élményt. A történet nincs túlbonyolítva, de nincs is központi szerepe. Nincs túl sok helyszín, de azok mindegyike nagyon tágas és rengeteg felfedezni/gyűjteni való található bennük. Az irányítás szintén gondosan kidolgozott, bár egy-két bosszús pillanatot okozhat az, ha a 2D perspektíva megzavar minket az ugrás hosszának megbecslésében.

86%
Translate »