Oldal kiválasztása

Sony PS5 Event

Sony PS5 Event
4 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Június 11-én egészen pontosan 1 héttel az eredetileg tervezett esemény után, a Sony végre megtartotta azt az eseményt, ami kizárólag a PS5-re fog koncentrálni. Egy stream formájában követhettük végig a nagyjából másfél órás show történéseit, melynek legérdekesebb részleteit egy csokorba gyűjtöttük, úgyhogy vágjunk is bele.

A legelején már sok ember a szívéhez kapott, ugyan is megjelent a Rockstar logo, és hirtelen nem tudtuk hova tenni, hogy mi is fog történni, aztán hamar ráeszméltünk, hogy csak a GTA V érkezik a következő generációs konzolra, azonban a GTA Online, mint különálló játék ingyenes formában megjelenik, csupán egy PS Plus előfizetésre lesz szükségünk.

Azonban szerencsére nem ez volt az est legérdekesebb része, a Sony rögtön beleugrott a mély vízbe és be is mutatták a nagy sikerű Marvel’s Spider-Man folytatását, ami nem egy számozott epizód lesz, sokkal inkább egy spin-off, amiben ráadásul nem Peter Parker fog háló hintázni, hanem Miles Morales-t irányíthatjuk majd, erre utal a játék alcíme is.

Már szinte őrjöngve rohangáltam körbe körbe a szobában, amikor is a Square Enix úgy döntött, hogy meglebegtet egy teljesen új IP-t a semmiből, amitől leesett az állunk, ez a Project Athia

Még fel sem eszméltünk a látottakból, de már is jött a következő előzetes, ami letépte az arcunkat, bejelentették ugyanis, hogy érkezik a Gran Turismo 7, ami egészen pontosan hét évvel az utolsó számozott epizód után fog érkezni.

Nem hittem volna, hogy ez az előadás lehet még jobb, azonban ekkor bejelentették, hogy gyermekkorom egyik kedvenc játéka is visszatér, ráadásul nem csak egy felújításról lesz szó, hanem egy teljesen új részről, érkezik a Ratchet & Clank Rift Apart

És ezt követte véleményem szerint a show másik fénypontja, a Returnal. Mi is ez valójában? Egy roguelike TPS Shooter, ami annyit tesz, hogy ahányszor meghalunk, a környezet minden egyes alkalommal megváltozik.

Itt a show talán egy picit mély pontra került,egy időre, így az itt bemutatott játékokról csak néhány szót említenénk. Sackboy: A Big Adventure, a Little Big Planet játékokból már jól ismert Sackboy egy saját kalandot fog kapni, amivel gyermekek millióit lesz képes a TV képernyők elé vonzani, ráadásul ezúttal akár 4 fős co-op módban is játszhatunk majd. Destruction Allstars egy elég látványos roncsderbis játékról van szó, azonban minden karakter saját képességekkel rendelkezik, és ha autónk megsemmisül, lehetőségünk van újat szerezni, vagy csak futni az életünkért. Kena: Bridge of Spirits a grafikájában leginkább  talán a Zelda: Breath of the Wild-ra hajazó játékban kis fekete szőrmókok segítségével kell végig játszanunk a kalandot, ígéretes alkotásnak tűnik, de nem tudtunk meg róla túl sok mindent. Goodbye Volcano High, ez az a játék, amihez érdemben sajnos nem tudok hozzászólni, de kíváncsian várom, hogy mi sül ki belőle. Oddworld: Soulstorm ezt a kultikus sorozatot nagy valószínűséggel senkinek nem kell bemutatni, és érkezik a folytatás. Király! 

A kis „pihenő” után a már korábban bejelentett, igen ígéretesnek tűnő Ghostwire Tokyo is kapott egy játékmenet előzetest, ami alapján elég vastag körvonalat kaptunk, hogy milyen típusú játékról lesz szó.

Majd a semmiből egyszer csak megjelent a 47-es ügynök, és ekkor már tudtuk, hogy érkezik a Hitman III.

Egyszer csak egy sötét, ijesztő faluban találtuk magunkat, ahol még egy farkasember szerű szörnyeteg is aprította a népet, az előzetes végén, megjelent a „VILLAGE” felirat, ami hamar átfordult egy római nyolcasba (VIII) és megjelent a Resident Evil felirat. Szóval hivatalosan is érkezik a folytatás.

Újabb bemutatót kapott a Godfall, ezúttal megnézhettük, hogy egy Rap betét mennyire illik a játék tematikájához (spoiler: nagyon).

Majd néhány érdekesnek tűnő Indie játék után, ismét megmutatta magát a Deathloop, ami összegyúrja a Dishonored játékokat a Prey-jel, amivel egy nagyon ígéretes egyveleget alkot.

A Sony a végére hagyta a legnagyobb durranást, ugyanis kiderült, hogy tényleg jön a Horizon Zero Dawn folytatása, ami a Forbidden West alcímet fogja viselni.

Sok pletyka keringett arról, hogy a Sony csak a next-gen játékokat fogja bemutatni, és a konzol még várat magára, azonban mikor ment a show érezhetően benne volt a levegőben egy esetleges reveal. Néhány képkockás kis utalgatások, kontroller bemutató, valamint egy röpke pillanatra megcsodálhattuk a menüt is. Így nem ért teljesen váratlanul, hogy a PS5 hosszú várakozás után, végre megmutatta magát, ráadásul megjelenéskor kétféle verzióban lesz elérhető, egy hagyományos lemezes és egy Digital Edition, amin értelem szerűen csak az online vásárolt játékokat lehet majd használni (egyébként ez a konzol valamivel szebb, mert szimmetrikus). A konzol nagyon szépre sikeredett, így szerintem abban mindenki egyet ért, hogy ez már most +1 pont a Sonynak a Microsofttal szemben.

Translate »