Oldal kiválasztása

Singstar Celebration – Játékteszt

Singstar Celebration – Játékteszt80% XP80% XP
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Singstar-t talán már nem kell bemutatni senkinek, hiszen első része még PS2-re jelent meg, 2004 májusában. Ám aki esetleg még nem hallott róla, annak egy kis emlékeztető: gyakorlatilag egy karaoke-gép költözött be a szobánkba, melyhez két darab, vezetékes mikrofon is járt, így barátainkkal összeülve nagy mókázásokban lehetett részünk, egy-egy alkohollal túlfűtött estén. Most egy újabb csomaggal örvendeztetnek meg minket a készítők, ez a Singstar Celebration!

Az első verzió óta kijött rengeteg lemez és csomag, ám ezek gyakorlatilag csak újabb számokat adtak hozzá a repertoárhoz. 2014-ben, az első PS4-es verzió (SingStar Ultimate Party) megjelenése hozott egy erős változást, rengeteg számot töröltek az adatbázisból, illetve a már PS3-on megvett dalainkat sem vihettük tovább, így aki megszabadult régebbi gépétől, az azoknak is búcsút mondhatott, lényegtelen mennyi pénzt költött rá. Ezzel a verzióval debütált a SingStar Mic App is, ami lényegében az okostelefonjainkat állítja be mikrofonnak, így se vezetékes, se vezeték nélküli verzióra nincs már szükség, ha van legalább két telefon a közelünkben és ez a mai világban már nem ördögtől való elképzelés talán.

 

Ez a kiadás összesen 30 számot tartalmaz, köztük olyan előadókkal, mint Amy Winehouse, az Oasis, Britney Spears, One Direction vagy Sia . Leginkább kicsit poposabb, divatosabb számokkal pakolták tele a lemezt, elviseltünk volna több örökzöldet a repertoárban. Igazából maga a játék mára már ingyenesen letölthető, itt technikailag ezért a szám-csomagért kérnek el pénzt, de a SingStore-ból több száz egyéb szám szerezhető be, így mindenki találhat magának megfelelőt. Pár demó is rendelkezésre áll, ám ezek nem teljes dalok, inkább csak bemutatók. Jelen pillanatban körülbelül 800 dal vár minket, szóval nem lehet panasz a mennyiségre, noha ahogy említettem rengeteg számtól kellett búcsút vennünk az évek során.

A kezelőfelület kellően letisztult és magától értetődő, lehet magunkban is énekelgetni, de a nagyobb móka az egymás elleni versengés pontokért, vagy éppen a duett. Utóbbinál egymást kiegészítve éneklünk, mindenkinek megvan a saját része ám ebben is egymás ellen versenyzünk. Szerencsétlenkedéseinkről videót is rögzíthetünk, feltéve, hogy rendelkezünk egy Playstation Camera-val, ezeket meg is oszthatjuk a közösséggel, mindenki legnagyobb örömére. Szégyenlősebbek viszont mások próbálkozásait is megnézhetik, kacagtató élmény az egyszer biztos!

Nem tartom magamat egy aranytorkú énekesnek, de szerencsére erre nincs is szükség. A Singstar nem a szöveget figyeli, sokkal inkább a hangszínt, szóval ha akarunk hümmöghetünk is végig, a lényeg, hogy a megfelelő hangtartományban tegyük azt. Erről folyamatos visszajelzést kapunk a képernyőn, így látjuk mennyivel mentünk alá/fölé a megfelelő sávnak. Kellő gyakorlással akár profik is lehetünk, így azoknak is megfelelhet akik csak gyakorolni szeretnének.

Mit is mondhatnék még róla, igazából ez egy parti-játék, haverokkal összeülve igazán jó móka, de leginkább csak akkor, ha hajlandóak vagytok áldozni egy kicsit a tárcátokból, hogy újabb és újabb számokat vegyetek. Jó ez a válogatás is, de kicsit kevés a 30 szám, főleg, hogy átlagban 3-4 percesek csak.

Értékelés

80%

Összefoglaló Mivel nem egy önálló játékról beszélünk, hanem egy dal-gyűjteményről, elég nehéz az objektív értékelés. Ha szereted a poposabb számokat, mindenképpen ajánlott a beszerzése, egyéb esetben rengeteg szám letölthető a SingStore-ból!

80%
Translate »