Oldal kiválasztása

Savegame 2017. február 11. – Eseménybeszámoló

Savegame 2017. február 11. – Eseménybeszámoló70% XP70% XP
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Nos, őszintén szólva nem is értettem mikor odaértem, hogy most vagy nagyon kevesen leszünk, vagy nagyon nyomorogni fogunk, ugyanis a Lurdy Ház 6-os konferenciaterme adott otthont a kiállításnak. Amiről lehet, hogy sokan nem tudjátok, de elég kicsi. És azalatt, hogy elég kicsi, leginkább azt értem, hogy nagyjából akkora kiterjedésében, mint két nagyobb stand a „nagyobb” rendezvényeken. De persze nem ez volt az elsődleges szempont, hiszen lehet, hogy egy nagyon jó és családias hangulatú rendezvénynek nézünk elébe, ahogy korábban a ReGamEx-ek során az egyes művelődési házakban megtapasztalhattuk.

Ott voltam az elejétől fogva, és a 10:00-kor nyitó rendezvényen úgy 10:45 körül már biztossá vált, nem családias, hanem heringes lesz a hangulat. Ez nagyjából délután kettőig tartott ki, utána kezdett kicsit megcsappanni a létszám. Olyan három óra magasságára már élhetővé vált a légkör, és kezdtem egyre jobban és jobban érezni magamat. És volt időm rendesebben szétnézni a kiállításon.

A szervezők igyekeztek minden szempontból úgy összerakni a kiállítást, hogy mindenki megtalálja a maga számára legnagyobb élményfaktorral rendelkező elfoglaltságot. Volt ott minden, ami a legősibb retro kategóriába tartozik, de olyan is, ami az előző év nagy slágere volt. Itt szerencsére nem lehetett találkozni YouTube-osokból verbuvált celebsimogatóval (a szomszédos konferenciatermekben cicakiállítást tartottak, nyúlsimogatóval), viszont volt Commodore 64, retro konzolok, amiboo-k, cartridge-ek, valamint a legújabb technológia képviseletében PS VR, illetve HTC Vive. (Utóbbiért lehet, hogy 1-2 órát sorba kellett állni, de megérte.)

Nagyon remélem, hogy nem ez lesz az utolsó ilyen rendezvény, mert érezhetően másról szólt a kiállítás, mint amiről a PlayIT, és ezért a hangulatért még azt is könnyebben elviselem, hogy néhány órán át alig fértünk el a rendezvényteremben. Egyszerűen hiába a rengeteg ember és a heringparty, sokkal jobban el lehetett beszélgetni, és egyáltalán jobban el lehetett tölteni az időt, mint amihez már az évek során a „nagytesónál” hozzászoktam. Nem számítottam sokra, de a hangulat és az élmény tekintetében abszolút pozitívan csalódtam. Csak és kizárólag gratulálni tudok a szervezőknek, hiszen a helyszín méretének kiválasztásán kívül szinte mindent tökéletesen összeraktak. Hatalmas élmény volt, és remélem legközelebb már egy alkalmasabb helyszínen kerülhet sor a Savegame-re.

Értékelés

70%

Összefoglaló Bár a rendezvény helyszínét igencsak alulméretezték, mindezt a hangulattal és a rengeteg kiállított és kipróbálható relikviával, no meg a VR-szemüvegekkel és a kisorsolt nyereményekkel sikerült bőven ellensúlyozni. Várjuk a folytatást!

Savegame
70%
Translate »