Oldal kiválasztása

Samurai Warriors 4 DX – Játékteszt

Samurai Warriors 4 DX – Játékteszt87% XP87% XP

Ha új Koei Tecmo játék érkezik mindig elkap a várakozás, hogy most épp milyen nagyszerű klasszikust vagy csavaros új címet kapunk tőlük, de minden alkalommal biztosra lehet venni, hogy egy kimagasló minőségű játékot játszhatunk. Így van ez a Samurai Warriors franchise részeként megjelent Samurai Warriors 4 DX esetében is, mely a Samurai Warriors 4 teljes csomagjának újrakiadása. Az eredeti Samurai Warriors 4 tíz évvel ezelőtt, 2014-ben jelent meg konzolokra, és most végre a PC közönség számára is elérhetővé vált. A játék a klasszikus hack-and-slash játékmenetet egyesíti az eredetihez megjelent összes DLC-vel, ami rengeteg tartalmat és fejlesztést jelent a játékosok számára.

A Samurai Warriors 4 DX alapjaiban hű marad a gyökereihez: Japán Sengoku korszakában ikonikus figurákat irányítva nagyszabású harcokban veszünk részt, és ellenségek tengerét aprítjuk darabokra. A harcrendszer gördülékeny és látványos, minden irányítható karakter egyedi harcstílusokat és különleges képességeket kínál. A Samurai Warriors 4-ben bevezetett Hyper Attack rendszer itt is képviselteti magát, és lehetővé teszi, hogy nagy sebességgel vágjunk át az ellenségek seregein, és kicsit megfűszerezi, az egyébként rendkívül egyszerű harcrendszert. Emellett a remekül koreografált és látványos Musou támadások egyes karakterek esetében rendkívül komikus pillanatokhoz vezet, így garantálva a játékélmény folyamatos változatosságát.

A DX-kiadás legjelentősebb újítása az, hogy az összes korábban megjelent DLC-t összefogja. Ez nagyjából 150 darab DLC-t foglal magában: fegyvereket, karakter kinézeteket, és új történeteket, amelyek meghosszabbítják a játék élettartamát. Ezen kívül helyet kapott a játékban egy olyan mód, melyben saját karaktert hozhatunk létre, ezzel egy személyesebb utazást átélve a kaotikus Sengoku korszakban – ennek a játékmódnak a neve Chronicle mód. Az ellenfelek mesterséges intelligenciája, bár javult az eredeti verzióhoz képest, nem rendelkezik a modernebb játékokban látott kifinomultsággal. A velünk szemben álló sereg gyakran inkább útakadályként viselkedik, mint tényleges ellenfelekként a csatatéren. Ez nem gond, ugyanis a játék legélvezetesebb része a különböző karakterekkel történő ellenséges hullámok változatos felszántásából származó csatatértisztogatás.

A Samurai Warriors 4 DX felfrissített képi világgal jelent meg, amely modern viszonyok között nem állná meg a helyét, de jelentős előrelépés az eredeti kiadáshoz képest, melyen nagyon meglátszik a megjelenés óta eltelt 10 év. A karaktermodellek részletesebbek lettek, színeik élénkek, a csataterek változatosak és méretesek, a nyílt síkságoktól a kastélyudvarokig. Minden helyszín remek történelmi részletességgel van ábrázolva, és hű képet ad Japán Sengoku korszakáról.

Teljesítmény szempontjából a Samurai Warriors 4 DX gyönyörűen fut a modern rendszeren, és a SteamDeck is folyékony 60 FPS-el képes futtatni a felújított játékot. A játék zenéje pedig hagyományos japán hangszerek szólamait ötvözi modern rockelemekkel, mely egy páratlan és emlékezetes aláfestést ad a csatatérnek. A szinkron ezúttal japán és angol nyelven is elérhető, azonban, mint általában, a japán szinkron fogja adni a legjobb élményt.

Értékelés

87%

Összefoglaló A Samurai Warriors 4 DX PC-s megjelenése egy remek hack-and-slash élmény garantál, rengeteg tartalommal (köszönhető a rengeteg tartalmazott DLCnek) és újrajátszhatósággal. Bár grafikájában meglátszik a kora, a játék alapvető erősségein, mely a harc és a történetmesélés nem fogott az idő.

87%
Translate »