Oldal kiválasztása

Mercury Hg – Játékteszt

Mercury Hg – Játékteszt
10 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A kémia órák állandó kelléke, a higany jó ideje nem része mindennapjainknak, de tulajdonságainak köszönhetően nem csak a kémikusokat, de a játékiparban dolgozókat is megihlette.

A Mercury sorozat meglehetősen komoly, több évre visszanyúló múlttal rendelkezik, hisz a logikai-ügyességi játék még a PlayStation Portable premierjének egyik nyitócímeként debütált először, amit követett egy Nintendo Wii-s kitérő, majd a napokban Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra is ellátogatott a sorozat, ezúttal Mercury Hg címmel. Az időközben módosított név azonban senkit ne tévesszen meg, a lényeg ugyanis semmit se változott, így ezúttal is ügyességünkre és türelmünkre hagyatkozva kell célba jutatnunk a pálya elején kapott kémiai elemet.

 

A játék fő magját az úgynevezett Discovery mód adja, ahol hatvan különböző pályát teljesíthetünk. Az egyes szintek érdekessége, hogy tulajdonképpen nem is a higanyt, hanem magukat a pályákat forgathatjuk, dönthetjük jobbra-balra, míg a többit nyugodtan a fizikára bízhatjuk. Érdekesség, hogy kémiai elemünk nem statikus anyagként viselkedik, így nem kell pánikba esni, ha a pályán előrejutva apróbb "darabok" szakadnak le belőle. A lényeg, hogy úgy jussunk el A-ból B-be, hogy a  pálya elején kapott mennyiségből a végén is legyen még valamennyi, s ha figyelembe vesszük, hogy mennyi veszély leselkedik ránk az egyes szinteken, akkor ezt a megoldást nagyon hasznosnak fogjuk találni. Minden egyes kihívás esetében négy különböző pontban osztályoz minket a játék (idő, összeszedett atomok, a higanygolyó megmaradt mérete, összpontszám), s ha sikerül ezekből megfelelő mennyiségű pontszámot összegyűjtenünk, akkor megnyílnak a következő, fejtőrökkel teli fejezetek is.

 

A játékmenetet színesíti, hogy a higanygolyó akár két részre is szétválasztható, illetve három alapszín segítségével  színezhető is. Ezek a tulajdonságok főleg a különböző színű kapcsolók esetében lesznek érdekesek, főleg olyankor, ha mondjuk egyszerre kell két különböző színű kapcsolót aktiválnunk. A dolgunkat tovább nehezítik a mágnesek, illetve a mozgó és rugós platformok.

 

A Discovery mód mellett kapunk egy Challange szekciót is, ahol trükkös helyszínek vannak összefűzve, s ahol ezeken kell meghatározott célokat teljesíetni. Ezek a kihívások valóban komolyan próbára teszik türelmünket és ügyességünket, azonban a sikeres teljesítést követően a jutalmunk sem marad el. A Bonus játékmód ennél egy fokkal könnyebb, itt ugyanis korlátlanul áll rendelkezésünkre az idő, s a feladat minden esetben az, hogy higanygolyónk semmit se veszítsen tömegéből.

 

A Mercury Hg mindössze 400 MS pontért vásárolható meg az Xbox Live piacterén, így a jelenlegi kínálat egyik legjobb ár/értékkel rendelkező címe, hisz amellett, hogy tartalmas, és szórakoztató, jó pár órányi fejtörővel igyekszik munkára bírni agytekervényeinket, mindezt nagyon barátságos áron.

 

Értékelés: 7,5/10

Hozzászólások

Translate »