Oldal kiválasztása

Q.U.B.E. 2 – Játékteszt

Q.U.B.E. 2 – Játékteszt90% XP90% XP
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Ha szeretitek a Portalt, akkor ezt a játékot is imádni fogjátok. A Q.U.B.E 2 ugyanazt éri el, mint a híresebb társa, megdolgoztatja az agyunkat, és közben biztosítja azt az euforikus sikerélményt, amikor megoldunk 1-1 puzzle-t. A rengeteg hasonlóság ellenére mégis csak egy másik játékról van szó.

A játék stílusa és kinézete kétségtelenül hasonló, ám hiba lenne elsiklani afelett, hogy ez sokkal vidámabb és színesebb atmoszférában játszódik. Számomra sokkal kellemesebb élmény volt ennek a látványvilága, a történetben viszont közel sem olyan jó. Van egy alapszál, ami szépen lassan kibontakozik, de nem különösebben érdekes vagy vonja magára a figyelmet, egyszerűen csak okot ad arra, hogy megoldjuk a feladatokat. Ez elkönyvelhető hiányosságként, bár számomra nem befolyásolta a játékélményt, hisz amiről szól, az a fejtörők.

És ha már fejtörők, alapvetően nem nehezek, ám folyamatosan bonyolódnak, és bizony hamar eljuthatunk egy pontra, ahol már hosszabb időn keresztül kell gondolkodnunk a megoldáson. Ugyan a portálágyú nagyon menő, nem tudjuk másra használni, csak portálkészítésre, itt viszont 4 különböző kockát tudunk létrehozni a kesztyűnknek hála, ami nem könnyíti meg a dolgunk abból a szempontból, hogy így sokkal több variációra van lehetőség minden téren.

Kicsit talán könnyebbnek érződik mint a portál, viszont ezt kompenzálja azzal, hogy olykor teljesen váratlanul, mindenféle figyelmeztetés nélkül olyan megoldása van az adott puzzle-nek, hogy egy teljesen más funkciót kap az addigihoz képest a kocka. Például amivel eddig ajtót nyitottunk, egy ponton szállítóeszközként funkcionál.

Tehát a játék nem olyan hosszú, mint híresebb testvére, ám sokkal kreatívabb feladatok várnak ránk. Arról nem is beszélve, hogy mennyivel „szebb”, vidámabb a kinézete, igaz, hiányzik belőle a humor, viszont a drámai fejlemények kárpótolnak minket. Ami a nehézséget illeti, igaz, hogy valószínűleg nem lesz szükségünk külső segítségre, ugyanakkor biztosan találkozunk olyan rejtvényekkel, ahol sok agyalásra lesz szükség a megoldásukhoz.

<iframe src="//store.steampowered.com/widget/359100/" frameborder="0" width="100%" height="190"></iframe>

Értékelés

90%

Összefoglaló A Portalhoz hasonlóan igazi agytorna a játék, rengeteg ügyességi elemmel fűszerezve, ráadásul a környezet és a kinézet nagyon látványos. Nagyon szeretem a Portal mindkét részét, de azt kell mondjam, a Q.U.B.E. 2 jobban tetszik, egyedül a humor hiányzik belőle.

90%
Translate »