Oldal kiválasztása

Pressure Overdrive – játékteszt

Pressure Overdrive – játékteszt85% XP85% XP
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Képzeljetek el egy pörgős, kocsis lövöldözős játékot majd adjatok hozzá egy kis őrületet. A Pressure folytatása a Pressure Overdrive elhozta ezt. Ha nem hinnénk, mennyire őrült kis lövölde, fordítsuk le a fejlesztő nevét, és máris elhisszük azt.

Grafika és a hang

Úgy vettem észre, manapság egyre nagyobb divat a nagy gépigény, de az indie játékfejlesztők mindig tudnak alacsony gépekre is fejleszteni, pedig ők se dolgoznak rossz grafikával. A Pressure Overdrive egy kitűnő példa arra, hogy lehet nagyon szép, stílusos grafikát gyenge gépigénnyel párosítani. Bár a effektek nem valósághűek, de nem is ez volt a cél, hatalmas élményt ad a zúzás. lövöldözés, robbantás. A lövedékek is egész jól néznek, továbbá a személyre szabható kocsink felszerelése is stílusos.

Bár még nem vagyok túl a 20-ik indie játéktesztemen, még nem találkoztam olyannal, hogy rosszak lettek volna a hanghatások. Szerencsére most se csalódtam, továbbá zenék terén se áll rosszul a játék. Bár nincs sok különböző zene, a menü nyugtató, majd a játék gyorsabb, pörgősebb zenéje jó választás volt. Akció közben tökéletes összhangba kerülnek a zenével a hanghatások és szépen kiegészítik egymást.

Felmerül a kérdés, hogy miért az a neve, hogy mi köze a játéknak a nyomáshoz, ha már ez a neve. Egy-egy menetben, mindig figyelnünk kell, hogy baj felül jelzi a járgányunk nyomását, és ettől függ a sebesség. A nyomás felszerelések használatakor és lövéskor egyre fogy, de természetesen alapból töltődik. A nyomás töltési csík mellett található az élet, továbbá bal alul az eszköztár, ami éppen fel van szerelve.

A játék irányítását nagyon jól eltalálták kontrollernél és billentyűzetnél egyaránt.

Külön kiemelendő a narrátor vicces és egyedi stílusa, továbbá az ilyen játékokhoz szükséges elvont tervezés.

Játékmenet

Hajts és lőj. Így tudnám legkönnyebben jellemezni a játékmenet. Van a játéknak kampány módja, ahol szépen az irányítástól kezdve mindent megtanít a játék, de tudunk szabad módban is játszani, akár egy barátunkkal is, viszont sajnos online nem játszhatunk. A kampány véleményem szerint, legalábbis az elején, nincs olyan pörgős mint szabad mód viszont itt is figyelni kel sok mindenre.

A járművünk személyre szabható ami azt jelenti, hogy választhatunk: autót, fegyvereket, gyorsítókat és még sok más kiegészítőt. Ezeket, szabad módban, a menet közben is tudjuk bizonyos helyeken fejleszteni.

Összegzés

Összességében elmondhatom, pont azt kaptam amit vártam, sőt egy picit talán pozitív csalódás volt a grafika terén. Ár és megjelenési dátum sajnos még nincs, de elnézve a fejlesztő többi játékát 15 eurótól nem lesz több. Úgy gondolom, hogy ha ezt az árat nem lépi túl, mindenképpen megéri annak, aki egy kis őrült pörgést szeretne. További infókat ITT a Steam áruházban találsz.

Értékelés

85%

Összefoglaló A játék pont azt nyújtja amit ígér. Megfelelő grafika, hang, élmény, viszont az online többjátékos mód hiányzik.

Pressure Overdrive
85%
Translate »