Oldal kiválasztása

Predator: Hunting Grounds – Előzetes

Predator: Hunting Grounds – Előzetes
4 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Nem sűrűn fejlesztenek játékot Predator címmel, a legutóbbi 2005-ben debütált Playtation 2 és Xbox konzolokra (nagy vágyam volt, de sajnos kimaradt…). A Predator: Hunting Grounds csak online, többedmagunkkal játszható (a PC-s verziót néztük meg).

Kettő életforma közül kell valamelyiket kiválasztani belépés után, Ember vagy maga a Ragadozó. Mondanom sem kell, hogy a bétázás alatt a játékba sorsolás nem volt a helyzet magaslatán. A legtöbb játékos trófeákat szeretett volna gyűjteni. Hosszú percek sorban állását kellett kivárnom, hogy kipróbálhassam milyen érzés a jelenlegi generáción vadászgatni. Egyébként humán vonalon sem volt unalmas a játékmenet.

Az alaptörténet a Ragadozó első filmjéből vett ihletet, négy katonát visznek a dzsungel mélyére. Nem alaptalanul, általában minden pályán ugyanaz a feladat. Szabotáljunk egy kábítószer biznisz tevékenykedéseit, szedd föl, hackeld meg, semmisítsd meg feladatokra kell gondolni. Nehéz egyébként úgy küzdeni a kartell alkalmazottjaival, hogy közben a fák mögül egy űrlény akarja a koponyánkat trófeának. De nem lehetetlen mindenképp együtt kell maradnia az osztagnak.Tehát az alap felállás négy szemben eggyel. Áttetsző álcában a fák tetején mozogni, les ként használni azt és lecsapni amikor valaki lemarad, vagy csak pánikot kelteni a ragadozó személyében nagy élmény. A rendelkezésre álló fegyverek szinthez kötöttek, sajnos a béta nem ad elég időt, hogy mindet ki lehessen próbálni (az önmegsemmisítőt azért sikerült).  Több karakterosztály lesz elérhető a végleges verzióban ezek az erő, gyorsaság, állóképesség és felszereltség függvénye.

Az alapkoncepció nagyon tetszik, nosztalgikus, felidézi a régi emlékeket, de valójában csak ennyi miatt kötött le. Mikor végre besorsolt a ragadozóként a második szökkenésemmel leestem egy fáról, kettő másik közé és be is ragadtam. Tehát bogaras egy kicsit a dolog és az optimalizálás sem tökéletes. Kevés idő maradt a megjelenésig (április 24.) én bízom benne mert valóban lehet egy jó szórakozási forrás. Személy szerint egy egyszemélyes ragadozó játékot, jó sztorival szívesebben látnék.

Translate »