Oldal kiválasztása

Pode – Játékteszt

Pode – Játékteszt73% XP73% XP
4 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Most, hogy a kialakult helyzet miatt mindenki otthon tölti az idejét lehet, hogy párunk vagy családtagjaink könnyebben rávehetők egy cooperatív szórakozásra. Erre jó választás lehet a Pode. Két karakterünk, Glo és Bulder, különféle puzzle-ök megoldásában kell segítsék egymást. A pályákon lévő feladatok telesítése során a játék környezete „életre kel”, és élénk színek borítják be a játékteret. A látványvilágot a Norvég művészet és természet ihlette, a zenét pedig a Grammy díjas Austin Wintory zeneszerző készítette.

A feladatok nem kifejezetten nehezek, inkább gondolkodtatóak, így azok is könnyen megpróbálhatják, akik egyáltalán nem vagy csak keveset szoktak videojátékokkal játszani. Ugyan egy coop játékról beszélünk, de ha nincs társunk, akkor egyedül is nekifoghatunk. Ha egyedül játszunk, akkor a két karakter között egy gombnyomással váltogathatunk. Mindkét karakternek meg van a saját képessége, ezeket megfelelően kombinálva kell a pályákon túljutnunk. Ahogy haladunk előre a sztoriban, úgy bővül a használható képességeink száma. Például Glo életre tud kelteni növényeket egy hidat formálva belőle, vagy Bulder meg tudja őt enni és a teleportálását kihasználva közösen mozoghatnak.

A két karakterünk nem beszél, inkább különféle hangeffektusokkal kommunikálnak egymással. A minimális történetünk is ezen keresztül ismerhető meg. Nekem a zene egy kicsit komor volt a játék aranyos kinézetéhez képest, de a különféle környezeti hangok és a „beszéd” nagyon jól ellensúlyozták ezt. Glo növény növesztő képességével is nagyon jól passzol ez a misztikus aláfestés. Legkiemelkedőbb példa a környezet és a zene együttműködésére az egyik puzzle során volt, ahol a zene igazából a feladat megoldása és a környezet a „hangszer” amivel megszólaltatjuk.

Értékelés

73%

Összefoglaló Egy könnyed, gondolkodtató couch-coop puzzle játék, amit nem csak gyakorlott játékosok, de gyerekek és a játékvilágtól idegen családtagok vagy barátok/barátnők is játszhatják.

73%
Translate »