Oldal kiválasztása

PlayStation 5 Első benyomás

PlayStation 5 Első benyomás
4 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

November 19-én, egy héttel az amerikai premier után, végre kishazánkba is megérkezett a Sony legújabb konzolja, a Playstation 5. Azon kevés szerencsések között mondhatom magam, akiknek a megjelenés napján jutott konzol, így úgy döntöttem megosztom az első élményeimet, tapasztalataimat.

Komoly technikai részletekbe nem szeretnék belemenni, mivel tele van velük az Internet, úgyhogy kezdjük is az első dologgal, ami talán a legfontosabb, miután beszereztük a konzolt, hogy mi található gyárilag a dobozban. Nos, a Sony nem pakolta tele felesleges dolgokkal a pakkot. Amint felbontjuk a csomagot, szembe találkozunk egy kis dobozkával, melyben használati utasítás, összeszerelési útmutató (a talp felrakáshoz elsőre lehet, hogy szükséges lesz, pedig nem bonyolult), egy HDMI 2,1 kábel, egy táp kábel, egy USB-USB-C kábel, mellyel a DualSense kontrollert tudjuk tölteni, valamint a kontroller kapott helyet, alatta, pedig megtalálható a PS5 maga. Ezúttal a szerintem elképesztően kényelmetlen és gagyi hatású headset kimaradt.

Ha már kontroller, sokat hallhattunk már a DualSenseről, hogy a legjobb kontroller, ami valaha készült, de én nem ültem fel a hype vonatra, saját kézből akartam tapasztalni, és 2 napi nyüstölés után azt kell mondanom, hogy ez a legjobb kontroller ami valaha készült. Nem csak elképesztően jó a fogása, tömör, masszív, de a haptikus visszacsatolás és az adaptív ravaszok akkora élményt nyújtanak bizonyos játékokban, hogy ezt a lehetőséget minden fejlesztőnek kikéne próbálnia.

Voltak akik arról panaszkodtak, hogy a konzol gyakran lefagy, vagy a letöltések az utolsó pár százaléknál leállnak, és csak a törlés-újratelepítés folyamat javítja meg, ezzel rengeteg időt bukva. Vagy nagyon szerencsés vagyok, vagy a probléma nem akkora kaliberű, mint amilyennek beharangozták, de én eddig egyikkel sem találkoztam, a konzol gyors, és látványos teljesítményt mutat. Egyetlen negatívum a belsőtárhely, mivel a BugSnax, Assassin’s Creed: Valhalla, Demon’s Souls, illetve a Playstation Plus Collectionből 4-5 játék elvette a tárhely 2/3 részét, így vagy folyamatosan törölni kell majd a későbbiekben, vagy egy nagyobb kapacitású SSD-t vásárolni.

Nektek mi a véleményetek a PS5-ről? Tudtatok szerezni? Vagy csak tervezitek? Esetleg tűkön ülve várjátok a sajátotokat? Írjátok meg nekünk.

Translate »