Oldal kiválasztása

PlayIT 2019 Ősz – Élménybeszámoló

PlayIT 2019 Ősz – Élménybeszámoló
5 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Akárcsak tavasszal, most is kilátogattunk Budapest legnagyobb videojáték expójára, ahol a gamer közösség színe-java tiszteletét tette. Az alábbi cikkben az őszi PlayIT-ről olvashattok, hogy mi hogyan is láttuk a rendezvényt.

A helyszínre érkezve a szokásos embertömeg fogadott, még mielőtt beértünk volna a csarnokba, ennek megvan a maga varázsa, azonban talán ez a PlayIT legnagyobb hátránya is, rengeteg idő telik el sorban állással, mind a játékok, mind a különféle egyéb programok tekintetében kicsit azt lehet érezni, hogy a Hungexpo két pavilonját a hazai gamerek tömkelege kezdi kinőni, ami egyrészt hízelgő, hogy ennyien rajonganak a videojátékokért, másrészt viszont meglehetősen bosszantó, mivel a kint tartózkodásom alatti idő nagyjából negyedét kígyózó sorok közepén töltöttem, és számos alkalommal volt olyan, hogy annyira feltorlódtak az emberek, hogy szinte alig lehetett megmozdulni.

Azonban a PlayIT főként a játékokról szól, így térjünk is át erre. Számos a közelmúltban megjelent cím volt kipróbálható, mint Kojima Death Stranding című alkotása, ami az utóbbi időben rendesen megosztotta a közösséget vagy a Star Wars: Jedi Fallen Order (ezzel nagyjából 1 órát el is töltöttem a helyszínen, utólag is elnézést kérek a sorban várakozó játékosoktól), de az általam egyik legjobban várt játék a Nioh 2 is kipróbálható volt, egy nem túl hosszú demo keretein belül.

Microsoft oldalról nagyon szimpatikus lépés volt, hogy több Xboxon játszható volt az Xbox Game Pass teljes kínálata, így például a nagysikerű Gears 5 is, számos korábbi remek cím mellett.

Férfiasan bevallom, hogy idén a Nintendo standját teljes egészében kihagytam, annak ellenére, hogy tavasszal annyira beszippantottak a Pokémonok, Mario és a többi legendás nintendo karakter, hogy komolyan elgondolkodtam egy Switch beszerzésén. Ennek egészen egyszerű oka van, annyi program található a PlayIT-en (a játékokon felül is), hogy egyszerűen nem maradt rá idő. 

Azonban felmerülhet a kérdés, hogy mi is van a videojátékokon kívül és gamer rendezvényen? Igazából számos dologgal el lehet ütni az időt, a nagyszínpadon egész napos programok várják a nagyérdeműt, Youtuberek mérkőznek meg egymás ellen, bizonyos időközönként Gamer kvíz van, ahol a legügyesebbek értékes ajándékokat nyernek, de ha csak pihenni szeretnénk egy kicsit, akkor is végig nézhetünk különféle előadásokat. Az utóbbi években egyre nagyobb teret kap az Esport mellett a hsgyományos sport is, ez idén sem volt másként, a rendezvény keretein belül volt lehetőség focizni, kosárlabdázni, jégkorongozni, minigolfozni, de a bátrabbak részt vehettek a már-már hagyománnyá vált Zombie Run-on, ezen felül szurkolhattunk a magyar sport szórakoztatás legnagyobb alakjainak, akik élőben mutatták meg a pankráció csínját-bínját az arra vágyóknak.

Összességében a PlayIT még mindig egy szórakoztató rendezvény, annak ellenére, hogy kezdi kinőni a Hungexpot is és emiatt elég sok időt fognak sorban állással tölteni a kilátogatók, de akik ezen felül tudnak emelkedni, azok garantáltan egy kellemes napot tölthetnek el Magyarország legnagyobb videojátékos rendezvényén.

Translate »