Oldal kiválasztása

Monster Energy Supercross – The Official Videogame 2 – játékteszt

Monster Energy Supercross – The Official Videogame 2 – játékteszt80% XP80% XP
5 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Az előző részről Orte által írt cikket erre a linkre kattintva tudjátok elolvasni.

Erős motorok, sár, saját telep a gyakorláshoz, pörgős soundtrack, licenszelt pályák és egy felújított pályaszerkesztő vár a Monster Energy Supercross második részében.

Első ránézésre elmondhatjuk, hogy nem az alapoktól felépített teljesen új játékot kaptunk, hanem az előző játék tovább fejlesztését. Ez minden porcikájában érezhető a játéknak. A készítők nagy hangsúlyt fordítottak arra is, hogy ennek a sportágnak a technikáit könnyebben elsajátíthassuk vagy a már meglévő készségeinket fejleszthessük. Ehhez egy nagyszerű Compundot is kapunk ahol szabadon gyakorolhatunk, száguldozhatunk vagy a karrier mód során más versenyzőket hívhatunk ki egy 1v1 versenyre. 

A pályákon vizuálisan sok változatosság azért nincs, de ez a sportág mivoltából adódik. Sár, homok, ugratók, buckák alkotják a pályákat, de ezeknek az elhelyezkedése mégis képes új élményt adni pályáról-pályára. Sajnos a stadionokban lévő kommentátornak ha jól vettem ki max 4 sor szövege van, ami nagyon hamar unalmassá válik. Ebben az esteben inkább ne lett volna, mint hogy ezt kapjuk. A stadionok nagyon hangulatosan díszítettek, és a célnál még tűzijáték is vár minket. Amennyiben a top 3-ban végzünk a pályán, akkor még a célba éréskor egy billentyűkombinációval még egy trükköt is bemutathatunk.

Az irányítás véleményem szerint sokat javult a stúdió előző cross motoros vezérléseihez képest. Ha nem sikerül elsajátítani az ugratók helyes használatát, akkor bekapcsolhatunk egy ideális röppálya mutató nyilat is, amit ha csak nagyjából követünk is elegendő a korrekt landoláshoz. A „scubbing” technika még valahogy mindig nem az igazi, de már elenyésző számban volt, hogy kiszámíthatatlan eredménye lett. Ha esetleg ez a szó nem mond semmit neked, akkor mindenképp érdemes benézned a tutorial szekcióba, mert enélkül még az easy mód is nehéz lesz. Nagy pirospont, hogy végre az AI sem vérszemet kapott vadállatokból áll, vagyis ha elkerülhető, akkor inkább nem borít fel. Ride 3 esetében is előfordult, hogy szándékosan kiütött az AI egy-két alkalommal, ezért féltem, hogy a szűk pályákon is ez várható. Szerencsére csalódnom kellett. 

Karrier módban menedzselnünk kell a saját pályafutásunkat  250SX és 450SX bajnokságok alatt. Az előbbi teljesítése szükséges a nagyobb kategóriába nevezéshez. A rengeteg licenszelt termék, amit versenyzőnkre pakolhatunk természetesen pénzbe kerül, amit okosan gazdálkodva kell kvázi kigrindolni a szezon alatt. Ez nem olyan egyszerű feladat, mint gondolnánk, mert a szponzori szerződéseket úgy kell megválasztanunk, hogy teljesíthetőek legyenek a szezonra adott megkötések, pénzt is hozzon, és emellett el kell érnünk egy olyan fan szintet, amivel egyáltalán szóba áll velünk a komolyabb szponzor. Ezt in-game hetekre lebontva oszthatjuk be, hogy esetleg promo napon mennénk újságírókkal beszélni vagy épp valamelyik riválisunkkal mennénk egy versenyt XP jutalomért.

Multiplayerre is van lehetőségünk, de sajnos online only módban. Főként konzol játékosok esetében nem értem miért nincs egy osztott képernyős local verseny mód, ahol adott a több controller is alapból. Ezen a téren még van hova fejlődnie a játéknak, de legalább az online mód lag nélkül működött.

Értékelés

80%

Összefoglaló A készítők tényleg nem csak a Monster Energy prémium reklámját készítették el újra, hanem egy jó motocross játékot dolgoztak még tovább. Minden téren sokat javult az elődhöz képest, de az osztott képernyős verseny módot hiányolom belőle (főként, hogy egy saját telepünk van, ahol szabadon motorozhatunk).

80%
Translate »