Oldal kiválasztása

League of Legends: Wild Rift – Játékteszt

League of Legends: Wild Rift – Játékteszt90% XP90% XP
3 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A League of Legends az a játék, amit a gamer közösség tagjainak biztosan nem kell bemutatni. Lehet szeretni vagy utálni a RIOT Games nagysikerű mobáját, de annyi biztos, hogy szó nélkül nem lehet mellette elmenni, mivel a műfajon belül olyan magasságokba nőtte ki magát az elmúlt évtizedben, hogy mostanra Világbajnokságokat is szerveznek belőle, ahová több tízezer ember látogat ki minden évben, a világ minden pontjáról, hogy láthassák és szurkolhassanak kedvenc, profi, fizetett Esportolóiknak.

A számítógépek meghódítása után, néhány évvel ezelőtt megjelentek az Okostelefonos MOBA játékok is, melyek közül némelyik nagyon sok mindenben hasonlított jelen tesztalanyunkra, azonban szinte tökéletesen át volt emelve az irányítás az érintő kijelzőkre, így némi gyakorlást követően kellő csapatmunkával már ostromolhattuk is az ellenfél bázisát. Nem volt tehát kérdés, hogy előbb vagy utóbb a RIOT Games is bebiztosítja helyét ezen a piacon. Miután ebben az évben korábban már megjelent s népszerű TFT és LOR a hordozható készülékekre, csupán kikellett várni, míg a hősök eredettörténeteként szolgáló League of Legends is megérkezik, és december 10-én ez meg is történt, nyílt béta keretein belül bárki számára elérhetővé vált a játék.

Első indításra rögtön szembetűnik a grafika, amely számos helyen átalakításra került, sőt némelyik karakter még részletesebb, szebb is lett, mint a nagy gépes változat. Azok számára, akik először vetik bele magukat a Wild Rift-be és nem elég türelmesek, azok könnyen csalódhatnak, és elpártolhatnak a játéktól, mivel az irányítást szokni kell, azonban aki mobilon játszott már MOBA-t korábban, azt nem fogja különösebb meglepetés érni.

Nagy valószínűséggel a nyílt béta státusz miatt, de a Wild Rift-ben egyelőre csak a számítógépes verzióban található karakterek töredéke fellelhető, azonban itt sem kell panaszkodnunk, mivel nem számoltam meg, de 30-40 darab hős már most biztosan van benne, ami később csak bővülni fog. A másik szembetűnő dolog, hogy nincs a játékban magyar nyelv, amit tudom, hogy sokan nem is használtak, és sokak szerint nem ért fel az eredeti angol szinkronhoz, de nekem például melegséggel töltötte el a szívemet, hogy anno Dublinban gondoltak kishazánkra. 

A mérkőzések azonban lerövidültek, pontosan nem tudom, hogy ennek mi az oka, mivel játék közben érezhetően egy vérbeli League of Legends játékhoz van dolgunk, azonban az 50-60 perces mérkőzések eltűntek, és nagyjából 15-20 percet vesz igénybe egy összecsapás.

A League of Legends: Wild Rift egy vérbeli MOBA játék lett, amely bemutatja, hogy annak idején miért is szerettük (majd utáltuk meg), majd ismét megszerettük a League of Legends-et. Megtalálhatóak benne kedvenc hőseink, akiknek száma a későbbiekben még bővülni fog. Ráadásul most már tényleg bárhol játszhatunk a játékkal, és még a laptopot sem kell cipelnünk.

Értékelés

90%

Összefoglaló A League of Legends: Wild Rift egy vérbeli MOBA játék lett, amely bemutatja, hogy annak idején miért is szerettük (majd utáltuk meg), majd ismét megszerettük a League of Legends-et. Megtalálhatóak benne kedvenc hőseink, akiknek száma a későbbiekben még bővülni fog. Ráadásul most már tényleg bárhol játszhatunk a játékkal, és még a laptopot sem kell cipelnünk.

90%
Translate »