Oldal kiválasztása

Dead Rising 2: Off the Record – Játékteszt

Dead Rising 2: Off the Record – Játékteszt
12 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A willametti események óta évek teltek már el, az első Dead Rising főhősének népszerűsége is alaposan megkopott, így Frank West ismét visszatér, hogy leleplezze az újabb zombiinvázió felelősét.

A Dead Rising 2: Off the Record a tavaly szeptemberben megjelent Dead Rising 2 alternatív történetét meséli el, amolyan rendezői változat formájában. Így eshetett meg, hogy a Blue Castle (azóta Capcom Vancouver) újra elhozta nekünk az első Dead Rising főszereplőjét, a fotóriporter Frank Westet, aki a willametti események után igazi rocksztárként élte mindennapjait, a könnyen jött hírnév azonban hamar elillant. West jelenleg Fortune City-ben tengeti mindennapjait, és egy élő zombis vetélkedő műsorvezetőjeként próbál talpon maradni, nem sok sikerrel. Egy kezdetben véletlen szerencsétlenségnek hitt baleset következtében azonban elszabadul a pokol, a fotóriporter pedig ütős témát szimatolva, nyomozásba kezd.

 

Az Off the Record első ránézésre meglehetősen kevés újdonságot képes felmutatni az elődhöz képest, az új tartalmak mégis nyújtanak annyi pluszt, hogy a sorozat rajongói újabb extra órákat áldozzanak a játékra, és a sorozattal most ismerkedők is nyugodtan kipróbálják a Capcom Vancouver sorozatának rendezői változatát. Egyrészt kapunk egy új helyszínt, az Uranus Zone-t, az egykoron a világ egyik legnagyobb vidámparkját, ami a kaszinóváros, Fortune City lokációi után igazi felüdülésként hat, illetve szabadon bejárhatjuk a játék kezdeti helyszínét, a bevásárlóközpontot is. A játékmenet gyakorlatilag semmit sem változott a második részhez képest, így ismét szabad kezet kapunk, mikor és hova megyünk, illetve ott meddig időzünk, de a folyamatosan kapott utasításokat betartva akár csak a fő cselekményszálra is koncentrálhatunk. Apró újdonság, hogy a kalandot akár már kooperatív módban is végigizgulhatjuk, ilyenkor a második epizód protagonistája, Chuck, a motoros kaszkadőr csapódik hozzánk, természetesen haverunk irányításával.

 

A legnagyobb újdonság azonban a Sandbox mód, mely időlimit nélküli, teljesen kötetlen, és korlátlan felfedezést tesz lehetővé. Aki igazán szeretne elmerülni Fortune City-ben és a környező, meglátogatható helyszínekben, annak kiváló lehetőséget nyújt majd az új funkció. Természetesen itt is akadnak célok, ezek úgynevezett challange-k formájában öltenek testet, ahol bronz-, ezüst- és aranymedálokért folyik a küzdelem. A különböző kihívások azonban nem könnyűek, így a fényesen csillogó aranymedálokért bizony komolyan meg kell majd dolgoznunk.

 

A főszereplővel együtt szerencsére a fényképezés is visszatért, ami az első részből már jól ismert módon működik, azaz bármit lencsevégre kaphatunk, az eredményt pedig a játék értékeli, és ha kellően jól sikerült felvételt örökítünk meg, akkor tapasztalati pontok is üthetik a markunkat. Rengeteg időt el lehet ezzel pepecselni játék közben, egy-egy beállítás megtalálása ugyanis nem megy egyik percről a másikra. Megmaradt a sorozatra jellemző fegyverbarkácsolás folyamata is, valamint a bosszantó hibák sorát gyarapító hosszas töltési idő, és az érthetetlenül sok, a játék lendületét folyton megtörő átvezető videók is. A játék grafikailag semmit nem változott, s bár még mindig remekül fest a Dead Rising 2, és még mindig elképesztő mennyiségű zombit képes egyszerre megmozgatni az engine, némi fejlődés azért jót tett volna az Off the Recordnak.

 

A Dead Rising 2: Off the Record értékelésével nehéz helyzetben vagyunk, mert bár képes újdonságokat felmutatni az alternatív sztorit elmesélő rész, komolyabb fejlődést mégse tud felmutatni a játék, így tényleg csak elvakult rajongóknak, vagy a sorozattal most ismerkedő játékosoknak tudjuk ajánlani. Utóbbiaknak azért lehet jó választást az Off the Record, mert mindazt tudja, mint a Dead Rising 2, némi extrával felturbózva.

 

Értékelés : 7/10

Translate »