Oldal kiválasztása

Smite PS4 – Játékteszt

Smite PS4 – Játékteszt
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Az első third person nézetes MOBA, vagyis a Smite tiszteletét teszi PlayStation 4-en is, így közel egy év lemaradással az Xbox 1 után.

SMITE még évekkel ezelőtt indult PC-n (hát hol is máshol), majd ugyan kisebb népszerűséget gyűjtött, mint mondjuk a Dota 2 vagy a LoL, de helye van a mobák világában.

Nagyon fontos, hogy ez az első olyan MOBA, amit nem felülnézetből látunk, hanem, mint ha mondjuk Geralt-tal játszanánk. Itt is rengeteg játszható karakter van, mint a konkurens játékoknál, de fontos megjegyezni, hogy itt rengeteg játékmód is. Összesen 7 ebből az egyik minden nap más szabályok szerint játszható.

PlayStation 4-en is az első MOBA, bár szorosan követi a Paragons, de utóbbi még nem jelent meg hivatalosan, Smite viszont már igen, és bárki letöltheti teljesen ingyen, illetve PS Plus sem kell hozzá, hogy tudjunk másokkal játszani így nincsen semmi akadálya a csatlakozáshoz, hogy belevessük magunkat az istenek és mitológiai lények csetepatéjába.

Mivel nagyjából egy évvel később jelent meg, mint Xbox One-on (időexkluzivítást élveztek a boxosok, mert a Microsoft támogatja a játékot) így egy nagyon jól működő konzol portot kaptunk, vagyis annak ellenére, hogy eredetileg ez egy számítógépes játék teljesen jó az irányíthatósága, a gombok elosztása, amiket lehet cserélni előre megadott lehetőségek közül.

A játék már kapott több nagyobb frissítést is, többek között már 1080p 60 fps, érzékelhetően nagy változást jelentett a korábbi 30 fps-hez képest, pedig engem ez a most 30 vagy 60 nem szokott érdekelni, de itt meglepő volt a különbség miután bevezették a 60-at.

Folyamatosan foltozgatják a konzolos verziókat, és hiába van lemaradva a PC-s verziótól 1 patch-csel mindig, ami kb. 2 hetes lemaradást jelent, de így legalább van idejük javítani a konzolos verzióra, hogy kiküszöböljék az esetleges hibákat. Tényleg, állandó figyelmet fordítanak a két konzolos kiadásra, külön csapatok látják el a feladatokat és mindig kérdezik Twitteren és fórumokon a játékosok véleményét és ötleteiket, hogy mivel tudnák még jobbá tenni és ez egy nagy piros pont.

Nem akarom szaporítani a szót, mert szerintem magát a SMITE-ot már ismerni legalább egy kicsit mindenki ismeri, hiszen évek óta jelen van, de ha még nem akkor ajánlom, hogy egy kis gyors utánanézéssel adjatok neki egy esélyt. Jelen pillanatban a legjobb MOBA PS-en, mint említettem Paragons még nem igazán van, ingyen semmiképpen és a SMITE-nál kisebbek a térképek, rövidebbek a meccsek és szerintem ezek barátibb dolgok, ami miatt nekem szimpatikusabb is. Tehát próbáljátok ki. Ártani nem árt, max, ha ráfüggtök! 🙂

Értékelés: 8/10

Translate »