Oldal kiválasztása

Pénzes Cápa – Filmkritika

Pénzes Cápa – Filmkritika
8 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Wall Street egy komoly dolog, nem kisgyerekeknek való játszótér, ha jó vagy akár sokat is nyerhetsz, de ha csak egyszer is hibázol, akkor már nincs visszaút, vagy mégis?

Erre a kérdésre keres választ az antihős szerepében tetszelgő Kyle Budwell [Jack O’Connel], aki ezt nem máshogy akarja megoldani, minthogy betör a leghíresebb tőzsdei műsor stúdiójába, és foglyul ejti mind a stábot, mind pedig a műsorvezetőt Lee Gates-et [George Clooney]. De persze hogy felfigyeljen rá a világ, az egészet élőben kellett adnia a csatornának. És most mindenki arra számít, hogy a végére majd jól sikerül minden, de ez nem az a holywoodi film. A végére belezuhanunk egy ingoványos dologban, hiába vannak az elején és még közben is kisebb-nagyon poénok, amik ugyan bennünk maradnak. Esetleg éppen olyan karakterek, akik annyira megmaradnak, hogy később is róluk beszélünk. Ilyen volt például Lenny [Lenny Venito] aki még a legrosszabb helyzetben, is csak azzal foglalkozott már-már ironikusan, hogy a műsor rendben legyen. Illetve ott van Ron Sprecher [Christopher Denham] aki a film elején egy erekciós krémmel küzd erre építve egy szintén Gag-nek nevezhető dolgot. De a történetről ennyi elég is.

Zenék és hangok: mondhatni legalább annyira fontos, mint a történet maga. Nos, igen az a kevés, ami benne van, az jól működik. Illeszkednek az éppen a képernyőn látható jelenethez. Például Lee minden műsort úgy kezd, hogy valami kortárs táncbemutatót tart a műsor elején. Ez megint egy kis viccességet visz bele, ezzel pedig fellazítva minket mielőtt elkezdődik az akció.

Vágások: A fő hangsúly három területre tevődik, a stúdióra, a vezérlőre valamint a rendőrök furgonjában található kamerákra így adva mintha tényleg egy TV műsort néznék. Ezeken kívül vannak kisebb jelenetek ahol nincsen sem Lee sem pedig Money Monster kamera, de azokon jellemzően olyan kevés időt töltünk el, hogy nem is nagyon foglalkozik vele sem a film sem pedig mi. Illetve ha igen akkor már legalább kétszer odakapcsolunk. 

Akkor értékeljünk. Nos megéri e megnézni? Mindenféleképpen. Az X-men Apokalipszis és Rossz szomszédság 2 után igazi felüdülés ez a film. Mindenkinek tudom ajánlani, legalább egyszer megnézni, és akár még barátnővel is mehetünk (bár Mr. Clooney miatt lehetnek gondjaink). 

Értékelés: 7/10

Translate »