Oldal kiválasztása

Bridge Constructor Stunts – Játékteszt

Bridge Constructor Stunts – Játékteszt
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Bridge Constructor Stunts ötvözi a hídépítés és az oldalnézetes ugratós-kocsisjátékokat, és az eredmény egy kitűnő és szórakoztató játék.

Gondolom mindenki játszott már valamilyen oldalnézetes ugratós-kocsisjátékkal, amiben csillagokat kell elérni, majd a célba száguldani kis járművünkkel, de gondolom sokan vannak, akik valamiféle hídépítő játékot is kipróbáltak már, aminek lényege, hogy egy nagy szakadék felé kell hidat építenünk, amin majd átmegy pár jármű. Na és mit szólnátok, ha ezt a műfajt egybekovácsolná a ClockStone Software, aki már amúgy is tapasztalt mindkét téren. Az eredmény jelentem jó lett, a játék neve Bridge Constructor Stunts és február 23-án jelenik majd meg.

A játék alapvetően egy klasszikus oldalnézetes hídépítő játék, tehát a megadott anyagi keretből kell hidat építenünk, azonban itt most a „kocsit” is, ami amúgy a játékban kamion, mi irányíthatjuk. Érdemes kiemelni azt a változást is, hogy a sima hídépítő játékokhoz képest feladatokat kell teljesítenünk és ehhez kell hidat építeni. A feladatok pl.: csinálj, két fordulatot majd érd el a célt; gyűjts össze két csillagot, csinálj egy fordulatot, majd érd el a célt. Érdemes tudni, hogy a fejlesztő valójában nem egy új játékot ad ki, hanem egy már kész, mobiltelefonokon elérhető játékot dolgoz át PC-re, Mac-re és Linuxra. A programot a Steamről tölthetjük, ami amúgy nem tart sokáig, a mi verziónk esetében ez kb. 1 perc volt, ugyanis a játék összesen 160 megabyte, az ára pedig összesen 10 euró lesz.

Na de térjünk át a játékra, ugyanis a fejlesztőknek köszönhetőn a szerkesztőség kapott a játék teszt verziójához egy hozzáférést. A Steamen a JÁTÉK gombra kattintva minden indításkor egy kis ablak indul el, ahol a játék beállításai vannak. Fontos kiemelni, hogy a játékon belül nem lehet ezeket állítani. A Play gombra kattintva egy egyszerű menüvel indul a játék. Itt tudunk majd pályát választani és itt vannak a visszajátszásaink is. Utóbbit akár menthetjük és közzé is tehetjük, viszont ehhez szükségünk lesz Windows Media Player 9-re. Ha letöltjük és feltelepítjük, utána visszajátszásainkat menthetjük videóként vagy mozgóképként. (Avi vagy gif kiterjesztésben.)

Alapvetően egy-egy játék az adott pályán két részre osztható. Először megépítjük a hidat, majd végigmegyünk rajta, tehát kétszer számít az ügyességünk. Háromféle építőanyagból választhatunk: fa, vas, vashuzal. Az első kettőt elhelyezés után átalakíthatjuk egy kattintással útfelületté, viszont a vashuzalt nem. Az utóbbi akárhány egység hosszú lehet, de a fa illetve a vas esetében maximum 12 egységgel számolhatunk. Két kamion található a játékban, de ezt nem mi választjuk, hanem a pályához előre megadottak. A fejlesztők nagyon jól megtervezték a különböző szinteket, folyamatosan nehezedő kihívást adva a játékosnak. Majdnem mindegyik szinten a főküldetés mellett összegyűjthetünk egy csavart. A csavarok összegyűjtésével teljesítményt oldunk fel a Steamen. Amúgy összesen 10 Steames teljesítmény van, ami őszintén megmondva nem sok egy ilyen játékhoz képest.

5 kampány, azaz 5 fajta pályaháttér van és az első kivételével mindegyikhez 6 pálya tartozik. Az első kampányban, ahol 9 pálya van, a bevezető küldetéseket játszatjuk. Itt az első kampányban csak a pálya végének elérése a cél. Egy nagyon hasznos funkció, hogy építés utána a bal alsó súly gombra kattintva megnézhetjük, miképp reagál a szerkezet az indításra. A játék kezelhetősége igen jó, viszont a játéktérben való mozgás kicsit nehezebb, ugyanis csak az egér görgő segítségével kicsinyíthetünk, majd nagyíthatunk, így tudunk mozogni. A játék fizikája is elég jó, s köszönhetően a fejlesztőknek a játék teljes játékvezérlő támogatást kapott. Én egy X-BOX 360 kontrollerrel próbáltam ki, ami nagyon jól ki van használva. A grafika a játék stílusához képest kimagasló. A játékélmény kitűnő, de egy szó, mint száz, egy próbát megér a Bridge Constructor Stunts. Összességében tehát nagyon jól sikerült a mobilos játék PC-re helyezése, egyetlen nagyobb hibával, ahogy már említettem, a mozgással a pályán.

Értékelés: 9/10

Translate »