Oldal kiválasztása

Azure Striker Gunvolt – Játékteszt

Azure Striker Gunvolt – Játékteszt
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Szereted a Mega Man játékstílusát? A különböző szinteket, ahol eltérő ellenfelek támadnak rád és csak a képességeiden múlik minden? Akkor az Azure Striker Gunvolt a te játékod.

Az Azure Striker Gunvolt leginkább egy Mega Man örökségnek tekinthető. A játék elején megismerkedünk főszereplőnkkel, Gunvolttal, aki egy úgynevezett „Adept”. Nincs belőlük sok a világon, és mindegyiknek eltérő szuperképességei vannak. Gunvolt képes manipulálni az elektromos teret, így növelve sebzését az ellenfelein, illetve így old meg kisebb fejtörőket. Persze már az első pálya végén bekövetkezik egy olyan esemény, ami után előjön a Mega Man játékokra jellemző felépítés.

Mindig kapunk egy adag pályát, amik teljesen eltérnek egymástól, és ellenfelek tekintetében is nagyon változatosak. Lesz tenger alatti pálya, de van, hogy egy vulkán belsejében kell teljesítenünk a feladatunkat. Nincs túl bonyolult felépítésük, de mégis az egész teljesítési mód a játékos képességeire van bízva. Ha elég ügyesen és gyorsan végzünk egy adott szinttel, akkor akár egy online ranglistára is felkerülhetünk. Gondolom azt is sejti mindenki, hogy a pályák végén meg kell küzdenünk egy bossal is, ezzel teljesítve a szintet.

Maga a játék irányítása pofonegyszerű, mivel egy oldalnézetes játékról van szó (csak az egész meg van spékelve a képességekkel). Igaz Gunvolt fő ereje az elektromos mező manipulálása, de emellett még 4 speciális erőt használhat. A felszereléseit is lehet fejleszteni, illetve újakat venni neki. 

A látványra sem panaszkodhatunk (hiába egy Nintendo eShop címről van szó). Minden területen szépen ki van dolgozva, a karakterek dizájnja is ötletes. Az átvezetőknél a rajzolt képek is nagyon szépek. Ami az egészet csak még jobban kiemeli az a 3D, ami kellemes mélységet ad az egésznek és a szemet sem erőlteti meg.

Az Azure Strikernek van még egy különlegessége, ami kiemeli a sok letölthető cím közül: a játék befejezése. Két opció létezik és mondhatni egyik sem éppen a legvidámabb. Ilyennel ritkán találkozunk.

Összességében elmondható, hogy az Azure Striker Gunvolt egy kellemes letölthető cím 3DS-re. Főleg azoknak ajánlott, akik szeretik a Mega Manes játékfelépítést, a sok eltérő pályát, aminek lehet többször is neki kell futni. Még a játék története is érdekes. Néhol meglepő csavarok vannak benne és a két eltérő befejezés megdobja az újrajátszhatósági faktort. Mindenkinek bátran ajánljuk.

Értékelés: 8,5/10

Translate »