Oldal kiválasztása

Beyond: Two Souls remastered – Játékteszt

Beyond: Two Souls remastered – Játékteszt
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Bekerült a remasteredek turnéjába ez a játék is, majd jövőre jön a Heavy Rain ugyancsak remastered formában PS4-re. Lásuk mit nyújt ezen a generáción ez az egyszer már sikeresnek titulált játék.

Mondanom se kell, hogy feltételezem már ti is észrevettétek, hogy az új generációs konzolokon rengeteg újrakevert játék van/jön az előző gépekről. Vannak, akik örülnek és vannak, akik nem. Sokan vádolják a remastereket, hogy miattuk nem csinálnak elég új játékot és nem találnak ki új ötleteket a készítők, de rengetegen fogadják tárt karokkal ezeket a játékokat.

Miért lehet ez? Kicsit nézzük át gyorsan ezt a témát. A legtöbb kézzel-lábbal tiltakozó már játszott ezekkel a játékokkal és lehet tetszett is nekik, de nem annyira, hogy most lázba hozza ezeket az embereket a remastered téma, sőt még szidják is ezt a „lehúzást”. Teljesen megértem őket, van igazság abban, amit mondanak, de minden érmének két oldala van és nem szabad megfeledkezni azokról a játékosokról sem, akik mondjuk most vettek egyáltalán PlayStation-t és korábban nem volt szerencséjük például a nagysikerű The Last of Us-hoz és csak egy pár játék miatt nem fog senki előző generációs konzolt is venni.

Így újdonsült az újdonsült konzol tulajdonosoknak, akik hallottak már ezekről a nagy nevekről, de eddig max csak videót, streamet láttak róluk most a remasteredekkel kapnak egy lehetőséget, hogy ők is átélhessék ezeket a fantasztikus játékokat, és jobbik esetben nem csak szimpla portként, de picit feltuningolt grafikával és az apróbb hibák kijavításával.

Nekem volt PS3-am majd botor módon eladtam és sok-sok címet nem tudtam átélni, amik azután jelentek meg, hogy eladtam a gépemet. Nekem pozitív dolog az, hogy most kaptam egy esélyt, hogy kijátsszam a Beyond: Two Souls-t, amiről annyit hallottam, de nem éltem át.

Tehát értsük meg a hozzám hasonló játékosokat is.

Magáról a Remastered kiadásról sokan vitatkoznak, hogy most még is mennyiben lett jobb, mennyiben tekinthető inkább portnak vagy remasterednek. Az alábbi videóban próbálják mutatni a kettőt egymás mellett:

Szerintem nem annyira pártatlan a videó feltöltője és inkább a remastered hater táborba tartozik, semmint egy pártatlan szemlélő értékeli, de a videó alatti kommentekben is nagy viták vannak arról, hogy most akkor port vagy remastered.

Én, mint az a játékos, aki most játszott először PS4-en ezzel a játékkal merem állítani, hogy nagyon szép, mondhatni Until Dawn-val van egy szinten és ugye az a játék nem remaster hanem egy augusztusban megjelent PS4 exkluzív cím.

A játékot merem ajánlani azoknak, akik szintén nem játszottak még vele korábban PS3-on. Azon egyéneknek, akik pedig már ismerik, volt szerencséjük játszani vele, ketté bontanám őket. Akinek nagyon bejött és élvezte szerintem, ha előbb nem is de egy kisebb akció keretében érdemes beruházni rá és újra végigjátszani. Akik elvoltak vele, de nem lettek annyira beleesve akkor inkább hagyják a dolgot, ne hogy úgy végződjön a történet, hogy a fentebb linkelt videó alatt a negatív kommenterek táborát erősítik.

Értékelés: 8,5/10

Translate »