Oldal kiválasztása

Gunman Clive HD Collection – Játékteszt

Gunman Clive HD Collection – Játékteszt
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A platformerek kvintesszenciája, avagy minden egy helyen, újratöltve. Lássuk milyen lett a klasszikus felélesztése!

Midőn a Gunman Clive című remekmű először felbukkant a tévé képernyőjén, csodásan élettel teli életlenségével azonnal a szívem mélyéig hatolt. Eszembe jutottak a Western Bar kvarcjátékkal töltött meghitt órák, Az Ezüst tó kincse című társasjáték és a Nagy Indiánkönyv. Alig vártam, hogy belekezdjünk ebbe a váratlan utazásba, csak én és Clive, a világ ellen.

A minimalista dizájn a NES dohosan markáns ízeit elegyíti nagyjából mindennel, ami valaha a videojátékok történetében fontos volt. Kapunk egy csipet Mega Mant, Castlevaniát, Zeldát, de még Donkey Kongot és Star Foxot is. A játékmódot tekintve vérbeli platformerhez méltő fejjel előre stratégiával operál a cucc, klasszik mozgás-ugrás-ölés gombkiosztással.

Az irányítás halálpontos, a hangulat ködösen hibátlan, a grafika letisztultan egyszerű és ki kell mondjam: gyönyörű.

A pályákból 20 darabot kapunk, rendszeres Boss csatákkal, a mosolyogtatóan nagyszerű, ám nem túl bonyolult történeti szálra felfűzve. Minden egyes színtér egy újabb homage a fent említett alapcímek irányába, s ez alól a főnik sem kivételek. Személy szerint a Shadow Clive / Donkey Főellenség robotnál jutottam egészségtelenül euforikus állapotba, de nem szívesen lőném le a további meglepetéseket.

Maga a játék egy üléssel végigtolható, bár a készítők szerencsére passzoltak a teljes retróérzés megteremtésének lehetőségénél, ugyanis itt bármely kilépésnél auto-mentjük az aktuális állást, tehát nincs veszélyben a vasárnapi ebéd, mint anno domini egy jó Battletoads okán. A rövidség mellé viszont megfelelően adagolják a srácok a nehézséget: rengeteg alkalom nyílik a tévével való kiabálásra, és a Gunman Clive garantáltan lehetetlenné teszi a dohányzásról való leszokást is. Mindenesetre a három bevethető karakter biztosítja az ellenállhatatlan újrajátszási vágyat.

Óriási plusz továbbá a játékon található árcédula, ennyi pénzért végképp nobrainer kategória.

Értékelés: 9/10

Translate »