Oldal kiválasztása

Arcana Heart 3 LOVE MAX!!!!! – Játékteszt

Arcana Heart 3 LOVE MAX!!!!! – Játékteszt
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A meglehetősen fura név egy nagyon komplex verekedős játékot takar, ami a kompetitív játékosok számára is könnyen ajánlható, amennyiben el tudunk tekinteni a lenge ruhás loliktól.

A játék nemrégiben kapott egy PC-s portot, amihez ráadásul extrákat is kapunk. Például egy 144 oldalas art book is jár hozzá, amit a játék könyvtárában PDF formátumban találhatunk meg. A tesztem ez alapján készült.

Szereted a lenge ruhás anime lányokat? Szereted a verekedős játékokat? Ne menj sehová, mert megtaláltuk számodra az ideális játékot. Az Arcana Heart 3 LOVE MAX!!!!!-ben 23 egyéni karakter közül választhatod ki a számodra legjobban tetszőt, és verheted vele péppé ellenfeleid. Hogy micsoda? Azt mondod ezt szinte minden verekedős játékról elmondhatjuk? Lényegében igen, de amiben kiemelkedően jól teljesít a játék, az megszégyeníti az MK X variációs rendszerét is, ugyanis 23 karakter 23 különféle Arcana-t használhat, ami összességében 529 különféle karaktert eredményez. Hogy miért? Azt mindjárt kifejtem.

Minden egyes karakternek megvan a saját képesség listája, amit akármilyen formában tud használni. Emellett, amikor kiválasztottuk harcosunkat, egy újabb táblából kiválaszthatjuk az Arcanánkat, amelyek különböző játékstílusokhoz adaptálódnak. Például személyes kedvencem a Fenrir Arcana, ami egy jól irányzott comboval hatalmas sebzést le tud osztani az ellenfelünknek, miközben nagyon menő lézer show megy a teljes képernyőn. Az Arcanák két szempont szerint vannak osztályozva: támadási és védekezési képesség. Hogy ne legyen túlságosan erős, ezért értelem szerűen amelyiknek nagy a támadása, annak sokkal kisebb a védekezése. A karakterünkhöz és a játékstílusunkhoz megfelelő Arcana kiválasztása nem lesz egyszerű feladat, de amint megtaláltuk, garantáltan dominálni fogjuk a meccset.

Ugyan Arcade mód nem kapott helyet a játékban, de több különböző játékmód megtalálható benne: Story, After-Story, Survival Score Attack, Trial, Time Attack, Versus, Training, Replay Theatre. Ha végigolvassátok, akkor jól láthatjátok, hogy az a bizonyos TUTORIAL nevezetű mód nem található a játékban, amit személy szerint nagyon hiányolok. Lényegében bedob minket a játékba, ad egy menüt, ahol megnézhetjük az irányítást, és flegmán elvárja tőlünk, hogy a játék nagyon sajátos (de szörnyen jó) mechanikáit alapból ismerjük. Némi wiki és Youtube szörfölés után viszont könnyedén elsajátíthatjuk ezeket az ismereteket. Az egyik ilyen például a homing rendszer, ami annyit tesz, hogy egy gombot megnyomva azonnal „repülünk” az ellenfelünk felé. Ez azért jó, mert a játék szorgalmazza a levegőben történő harcot. Több méter magasba felüthetjük az ellenfeleinket, és a rendszer segítségével nem kell a repülés irányításával bajlódnunk, inkább figyelhetünk a következő ütésre, hogy meg ne szakadjon a combonk.

A játék nagyon szép grafikával rendelkezik, rengeteg kidolgozott háttérrel. Az Arcanak aktiválásakor általában a környezet is rövid időre megváltozik (tüzes Arcana esetében lángoló háttér, stb.). A harcosok spritejai nagyon alaposan ki vannak dolgozva, nem látszik akadás az animációjukban. Minden szereplőnek számos színkombináció közül választhatjuk ki a számunkra megfelelő kinézetet. A képernyő két szélén pedig a játékbeli történésekkel szinkronban egy-egy anime szerű videón láthatjuk a karakterünk. Szerencsére a zene kellemesre sikerült, ami az ilyen stílusú játékok esetében elég ritka. Általában a második vagy harmadik szám hallatán őrülten keresem a zene hangerejének beállítását, de itt egy pörgős, dinamikus háttérzenével találkozhatunk, ami tökéletesen passzol a játék stílusához.

Összességében azt lehet elmondani a játékról, hogy a kompetitív rétegek között is megállja a helyét. Számos variáció segíti az egyes karakterek személyre szabhatóságát, amitől nem válik monotonná a játékmenet. A kislányos környezet ne rettentsen el senkit a játéktól, mert az animés kinézet alatt egy komplex harcrendszer található.

Értékelés: 8/10

Hozzászólások

Translate »