Oldal kiválasztása

Az U.N.C.L.E. embere – Filmkritika

Az U.N.C.L.E. embere – Filmkritika
9 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A paródia kém-filmek manapság a virágkorukat élik. Ez a műfaj nem elítélhető módon a Johnny Engilsh Reborn-nal meghalt, de főnixmadár metaforaként feltámadt, köszönhetően a Kingsman-nek. De mi történik, amikor a legendás Guy Richie kapja meg a feladatot?

Hát az valami elmondhatatlanul csodálatos. A hidegháborús, két részre szakadt Németországban kezdünk, ahonnan Teller Ede egyetlen lányát, Gaby-t [Alicia Vikander] ki kell szabadítani. Ezt próbálja meg megtenni a Napoleon Solo [Henry Cavill], a bűnözőből lett szuperügynök. De hogy ne legyen könnyű dolga, ott van még egy konkrétan szuper ügynök, aki konkrétan az autót is lefutja, majd letépi a csomagtartó ajtaját, Illya [Armie Hammer], az orosz hírszerzés legnagyobb kiválósága. Majd amikor már Teller kisasszony Berlin szabadabb felén tartózkodik, és eléjük a másnapot kiderül, hogy bizony az édesapjával vannak gondok, mert a gonosz, fasiszta olaszok rá akarják venni, hogy építsen nekik egy minden eddiginél brutálisabb, és nagyobb pusztításra képes atomfegyvert. Persze a film végére megmentik a világot, és kiderül egy rakat turpisság is, ahogy azt egy ilyen filmtől elvárnánk. De az biztos, hogy nem fogom ellőni nektek ezeket, mert olyan jól van megkomponálva az egész, hogy azt egy-egy ember el sem hiszi.

Képi világ, hát mit is lehetne mondani? Egyszerűen hihetetlen. Minden tökéletesen megvalósított, és a többi és a többi. Minden vágás mesteri, akkor kapcsolunk és abba a nézetbe, amikor és ahova kell. Sosem maradunk le egyetlen fontos eseményről sem, ami pedig enyhén szólva meglepő, mert eléggé sok szálon fut egyszerre a történet ahhoz, hogy ilyen hibák akár megtörténhessenek, és ha megtörténnek, akkor teljesen normálisnak hassanak.

A zenei világ szintén azt idézi, amit kell, hogy a 60-as években járunk. Zenék a helyükön nem nyomnak el semmit, mindig a jó időben kezdődnek és érnek véget.  Egyszerűen mesteri alkotásról van szó. Nem nagyon tudok róla rosszat mondani.

A tipikus vicces, de komoly kémfilm. A történet parádés, a poénok fájnak, akkorát szólnak, és gyakorlatilag 2 órán keresztül tartó rekeszizom fájdalmak és egyéb, ezzel járó dolgok kapcsolódnak a film megtekintéséhez, amit mindenkinek ajánlok. Az egyik legjobb film ezen a nyáron.

Értékelés: 10/10

Translate »