Oldal kiválasztása

Mission Impossible: Titkos nemzet – Filmkritika

Mission Impossible: Titkos nemzet – Filmkritika
9 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Megjelent az ötödik része a Mission Impossible franchise-nak, de vajon megéri beülni, és megnézni a moziba? Vajon Tom Cruise hozza még a formáját?

A válasz röviden egy magabiztos: IGEN! Azt, hogy miért, nos, nézzük…

A történet rögtön egy akcióval kezd, amiben rögtön megmutatja nekünk Ethan Hunt (Tom Cruise), hogy mint eddig is, most is kiváló formában van, kém ügyessége semmit sem kopott. A film középpontja, hogy Ethan próbálja bebizonyítani a Szindikátus létezését, és megállítani, egyúttal elkapni őket. [SPOILER] A CIA már az elején elintézi Ethan szervezetét az IMF-et (Impossible Mission Force) és gyakorlatilag kimondják, hogy az IMF eddigi sikerei csak a szerencsének köszönhetőek, és túl nagy kockázat hagyni őket tovább tevékenykedni. Ezután a CIA fél évig próbálja megtalálni főhősünket, aki közben edzéssel és nyomozással tölti az idejét, mert mindenáron le akarja győzni a Szindikátust. [SPOILER vége] Közben segítségére lesznek majd jó barátai is, például Benji (Simon Pegg), de egy új szereplőnk is lett, aki egy belevaló női kém, Ilsa Faust (Rebecca Ferguson), és olyan ütéseket oszt ki, hogy a női nézőket azonnal magabiztossággal tölti fel.

A film a szokásos kasszasiker receptet alkalmazta: rengeteg akció, még több robbanás és lövöldözés, egy kis flört, de meglepő módon nem vitték túlzásba (csók jelenet nincs a filmben!), és humorból is volt, de nem Marvel szinten. Nem akartak a nézőre erőltetni minden ötödik percben egy poént. Megfelelő arányban volt izgalom és vicc, még az idősebb nézők is jót mulathatnak. A történet nem volt teljesen kiszámítható, vagyis volt jó pár csavar a filmben. Kitűnő alakítást nyújtottak a színészek, és teljes mértékben megtévesztik a nézőt, majd tíz perc múlva leesik az ember álla a csodálkozástól, mert nem ezt várta kibontakozni. Az események rengeteg helyen vesznek részt: levegőben, vízben, háztetőkön, London utcáin, és még sorolhatnám. [SPOILER] A motoros üldözés is annyira jól lett megcsinálva, hogy teljesen izgalomba hozza a nézőt, az idegek a pattanásig feszülnek. [SPOILER vége]

A film vége remekül lett megcsinálva, végre kiderül melyik karaktert mi is motiválta igazából, és ki is a furfangosabb: Ethan vagy Solomon Lane (Sean Harris), a Szindikátus vezetője. [SPOILER] Valami fantasztikus húzás volt, hogy Ethan élőpajzsként használja magát, mert tudja, hogy élve akarják, így egy megállíthatatlan párost hoznak össze Ilsaval. [SPOILER vége] A film végét persze úgy fejezték be, hogy megadták a lehetőségét egy folytatásnak.

Összefoglalva a film a nyár eddigi legjobb blockbustere lehet. Remek történet, kiváló alakítások, lélegzetelállító helyszínek, tömény akció, na és persze, amit eddig elfelejtettem mondani: rengeteg kém kütyü!!! Az elmúlt egy évben nem igazán volt jó kémfilm, de végre most kaptunk egyet. Ha valakinek kedve támad mozizni, és akció filmet szeretne nézni, akkor nyugodtan beülhet erre a filmre, mert nem fog csalódni.

 

Értékelés: 7,5/10

Translate »