Oldal kiválasztása

Akasztófa – Filmkritika

Akasztófa – Filmkritika
9 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Egy tragikus történet kerül most elmesélésre, ami leginkább arra ad nekünk ajánlást, hogy ne hagyjuk senkit magára, mert lehet, hogy nem mi, de valaki, aki hozzánk közel áll nagyon rosszul fog járni.

A halottak is lámpalázasak néha. Charlie húsz évvel ezelőtt, egy szörnyű balesetben vesztette életét: a gimnáziumi színielőadás egyik kelléke rosszul működött, és a show kedvéért mímelt kivégzés valóságosra sikerült. Két évtizeddel később az iskolai színjátszók újra előadnák a régi darabot. Nem is sejtik, hogy bármit csinálnak – akár próba közben, akár éjszaka, amikor poénból belopóznak az épületbe -, valaki figyeli őket. Valaki, aki izgatottan készül rá, hogy kezdetét vegye végre az az előadás, amit ezúttal ő akar rendezni…

A film története előtt 20 évvel kezdünk, ahol egy iskolai előadás egy tragikus balesetbe torkollik. A beugró színész ugyanis az akasztófa nevű darab eljátszása közben egy véletlen miatt elhalálozik. Ez nagyon megrázza a  teljes iskolát főleg az áldozat barátnőjét. Ugye eddig akár a kékfény is lehetne csak akkor most jönne az a mondat hogy most került elő valami bizonyíték ami arra enged következtetni, hogy… 
 
De nem ez történik. 20 évvel később 2013-ban egy új társulat készül ugyanazt a darabot előadni. A főszereplő ezúttal egy focista, akit persze a barátja ugrat, hogy neki inkább fociznia kellene, mintsem a színészettel foglalkozzon. Ez persze inkább még egy kellemes középiskolás filmet vetít elő. Hát sajnos nem ez fog történni. Miután kiderül az indíttatás (a fentebb említett futballista beleszeretett a főszerepet játszó lányba (a Pfeifer Ross által játszott Pfeifer Brownba) viszont képtelen a szöveget megtanulni, így a jó barátja felajánlja neki, hogy este verjék szét a díszletet és így nem lesz majd előadás.

És persze innentől a sztori ismert: rájuk támad a halott szelleme. És talán az idei év, ha nem az eddigi legnagyobb horror csavarnak segítségével meghal majdnem mindenki, és erről azért nem tudok többet írni, mert akkor a történetet kellene lelőnöm.

Talán utoljára mondok ilyet, de bizony ez egy olyan film, amit akkor mindenképpen megéri moziban megnézni, ha szeretjük a műfajt. Ha csak mindenevők vagyunk, mint én, akkor később mikor itt-ott megjelenik, akkor bizony ezt meg kell nézni. A nyár tényleges horror slágere, de vannak hibái. A történet nagyon lyukas így ezt a részt nem fogjuk élvezni.

Értékelés: 7,5/10

Translate »