Oldal kiválasztása

Game of Thrones Episode 5 – A Nest of Vipers – Játékteszt

Game of Thrones Episode 5 – A Nest of Vipers – Játékteszt
8 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Már csak a finálé van hátra a hat részes játékból, de az ötödik epizód olyan magasra tette a lécet, hogy még Martin és az HBO is elismerően bólogathatna

Kicsit felemás érzéssel ültem le az ötödik rész elé. Kíváncsian vártam, hogy mi fog történni hőseinkkel, de az előző részeket figyelembe véve nem számítottam sok izgalomra. Két karakteren kívül továbbra sem sikerült igazi, valós kötődést kialakítani a szereplőkkel. Egyszerűen Asher és Rodrick karaktere olyan erősre sikerült, hogy teljesen elnyomja a többieket, így leginkább az ő sorsuk érdekelt.

De kezdjük az elején. Az előző rész végén arra értünk haza, hogy várunkban észak közutálatnak örvendő fattya, Ramsay Bolton minket vár. Aki játszott a korábbi részekkel már hetekkel korábban felkészült arra, hogy valakitől búcsúzni fogunk, természetesen ez így is lesz. Ramsay karaktere továbbra is erős, de mivel a játék igazodik az eredeti történethez, egyáltalán nem árthatunk neki, így kicsit értelmetlennek is találom a program hasonló jellegű lehetőségeit. Mindenki tudja, hogy Ramsay bármit csinál nem fog meghalni a játékban, legalábbis nem a mi döntéseink által.

Mira Forrester továbbra is Királyvárban próbál boldogulni. A lányka továbbra is olyan, mint egy elromlott Sansa klón. Lényegében semmit nem tehet a családjáért, így teljesen értelmetlen szálat képvisel véleményem szerint, s bár jól érződik az ő történetvonalán a ,,vigyázz mit mondasz” -féle Trónok harca jelenség, egy gyenge érdektelen karaktert láthatunk nála, aki Cersei, Margery és Tyrion hármasa között próbál lavírozni.

Gared a falon túl küzd az életbenmaradásért és próbálja teljesíteni a rábízott feladatot. Egyelőre még egyáltalán nem tiszta, hogy hogyan találhatna bármilyen segítséget a falon túl azzal, hogy egy régi térkép által jelölt helyet megkeres, de ha azt vesszük alapul, hogy Bran történetszálának jelentősége sem világos még, akkor kár lenne ezt felróni a játéknak. Ugyanakkor tagadhatatlanul izgalmas és akciókkal teli események fognak az ifjú varjúra várni, így legalább unatkozni nem fogunk.

Számomra Asher kalandjai jelentik az egyik legizgalmasabb pontját a játéknak. A fiatal Forrester Daenerys oldalán harcol, hogy segítséget szerezzen családja számára. Különösen jóra sikerült a mostani részben Beskha és Asher kapcsolatának bemutatása és a férfi vezetői képességének érzékeltetése.  Történetük teli van izgalmakkal és nem egyszer izgulhattunk hőseink életéért, ami ebben a játékban érthető.

Másik kedvenc karakterem, Rodrick továbbra is védeni próbálja házának és családjának maradékát. Állandó harcban áll saját embereivel, egy lehetséges árulóval, a Boltonokkal. Végül (nem árulok el nagy spoilert, de ha valaki érzékeny az ilyenekre ugorjon) nem lesz más választása, mint felkészülni a háborúra, mivel Ramsay újabb kínzása alapján csak egy ház maradhat életben. A Forresterek vagy a Whitehillek.

Bizonyára már sok kedves olvasóban felmerült a kérdés, hogy miért írtunk tesztet az ötödik részről, miért nem vártuk meg az évad végét. Roppant egyszerű a válasz: az ötödik rész olyan szinten árasztja magából a Trónok harca hangulatát, olyan erőteljes döntéseket követel meg és olyan szívszaggató szituációkat tol a játékos elé, hogy a befejezés után némán pislogtam percekig. Körülbelül olyan érzésünk lesz, mint amikor a Vörös Nász-t láttuk/olvastuk. A mostani rész a harcok tekintetében is többet hozott, ráadásul a koreográfiák is jól sikerültek, így rendkívül izgalmas összecsapásokat élhetünk át kalandjaink során. Az ötödik rész remekül készítette elő a terepet a finálé számára, kérdés azonban, hogy hova tudják még fokozni az eseményeket. Pontszám az évad végén.

Translate »