Oldal kiválasztása

Pokémon Super Mystery Dungeon – Játékteszt

Pokémon Super Mystery Dungeon – Játékteszt
5 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Pokémon játékok fekete báránya most visszatért, és mondhatjuk, hogy nagyobb, mint elődei. De jobb is? Ez már egy teljesen más kérdés.

A játék egyből kérdésekkel bombáz minket, aminek annyira nem értjük a lényegét, míg a végére nem érünk. A válaszaink alapján ajánlani fog egy Pokémont a játék, amit persze nem kell elfogadnunk, és ezek után egy társat is kell választanunk.

Persze egy történet feléség sem maradhat ki: mi egy ember vagyunk, aki valamilyen esemény következtében pokémonná alakul, és mondhatjuk, hogy vége, mert innentől jön a klisé, hogy rá kell jönnünk, hogy mi/ki az, aki ezt tette velünk.

Amikor elindul a tényleges játék a mosolyunk el fog tűnni, mert egy meglehetősen agresszív tutorialt kapunk, és őszintén megmondva nagyon zavart. Semmit sem csinálhatok szabadon, csak egy gombot kell nyomkodnom, hogy én bizony felfogtam, amit leírnak nekem (természetesen minden mondatot végig olvasva… ahogy szoktuk ilyenkor).

De aki már játszott a korábbi részek bármelyikével, azoknak nem lesz semmi igazán újdonság. RPG elemeket itt is kapunk, fejleszthetjük kis lényeinket így harcokban sikeresebbek lesznek. Ám míg a régi részekben legyőztünk egy ellenfelet választhattuk, hogy csatlakozzon hozzánk, mint csapattag és segítsen nekünk a jövőbeni harcaikban, addig az új részben egy családbarát változatot kapunk: küldetéseket kell teljesíteni az adott Pokémonnak, és ezek után fog csatlakozni hozzánk.

Ami még furcsa a játékban az a nehézségi szint, mert az elején nagyon könnyű küldetéseket kapunk másoktól, de amikor rátérünk egy story küldetésre vért fogunk izzadni, mert annyival alacsonyabb szinten vagyunk, mint kellene, és a játék nem fogja ezt közölni velünk.

De azért nézzük a játék kellemesebb dolgait is. Az első és legfontosabb, hogy 700 Pokémon került be. Igen, mondhatjuk, hogy az összes megtalálható benne, ami igazán tiszteletre méltó. Maga a történet nem erős, mint fentebb is írtam, de vannak igazán jó pillanatai. Talán még egy-két könnycseppet is képesek leszünk elmorzsolni. Ide is bekerült a Mega Evolúció, és amelyik Pokémonnak nincs ilyenje, azok egy kis stat tuningolást kapnak egy rövid időre.

A látványra nem panaszkodnék, főleg ha teljes kapacitáson megy a 3D rész. A hangok és zenék is rendben vannak, így nem teljesen veszett ügy az egész.

Mondhatjuk, hogy a Pokémon Super Mystery Dungeon továbbra is egy fekete bárány marad, de egész jó úton halad, csak bátrabb újítások kellenek bele és talán egy MMO-sabb vonalba is elvihetnék. Sok hibája van, de nem lehet utálni. Érdemes kipróbálni, de készüljetek a tutorial szenvedéseire.

Értékelés: 7/10

Hozzászólások

Translate »