Oldal kiválasztása

Törtetők – Filmkritika

Törtetők – Filmkritika

Amikor egy filmből készül sorozat, az általában működik. Amikor egy játékból készül film, az szinte soha. De mi van akkor, ha egy 8 évados sorozatot akarunk egy két órás filmbe belesűríteni? Akkor a nyár egyik legjobb vígjátéka készül el.

Itt sikerült elérni, hogy a kimagaslóan jó legyen a végeredmény, ahhoz képest, amivel a készítők dolgozni tudtak. Bár a sorozat sikeresnek mondható volt az Egyesült Államokban, de hozzánk már alapból csak később jutott el, és akkor sem sokan nézték, vélhetően a fizetős HBO miatt. Ettől függetlenül a csatorna jelenlegi zászlóshajójával nem igazán hasonlíthatjuk össze. Persze ez még nem ad okot arra, hogy kételkedjünk a filmben, vagy esetleg annak a sikerében. Sőt, mivel pont emiatt az egész gárdát lecserélték, ezért igazából még bizakodhatunk is.

Történetileg nem akarok most sokat elárulni, mert ez az idei nyár egyik kötelező slágerdarabja. Nagyvonalakban annyi a lényeg, hogy a sorozat főszereplője egy filmet rendez és ezt rengeteg mondvacsinált problémával egészíti ki. Persze, mire elérünk a végére, addigra minden megoldódik.

Technikailag a film remek, a jelenetek jól vannak megkomponálva, bár az autós felvétel új szemszöge egy kicsit már sok volt az én izlésemnek.  Persze a vágások szépek, és nem túlzottan elsvenkelt az egész. Mindig a megfelelő pillanatban vágunk egyik helyről a másikra, ahogy az a nagy könyvben meg van írva.

Ha alkalmad adódik rá, akkor ezt a filmet mindenképpen nézd meg, mert humoros és van benne elég történeti töltőanyag, hogy jól tudj rajta szórakozni, akár egyedül, akár a haverokkal. Sajnos persze akadnak hibák, és néha egy-két poén túl van erőltetve.

Értékelés: 9/10

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás

Translate »