Oldal kiválasztása

Törtetők – Filmkritika

Törtetők – Filmkritika
8 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Amikor egy filmből készül sorozat, az általában működik. Amikor egy játékból készül film, az szinte soha. De mi van akkor, ha egy 8 évados sorozatot akarunk egy két órás filmbe belesűríteni? Akkor a nyár egyik legjobb vígjátéka készül el.

Itt sikerült elérni, hogy a kimagaslóan jó legyen a végeredmény, ahhoz képest, amivel a készítők dolgozni tudtak. Bár a sorozat sikeresnek mondható volt az Egyesült Államokban, de hozzánk már alapból csak később jutott el, és akkor sem sokan nézték, vélhetően a fizetős HBO miatt. Ettől függetlenül a csatorna jelenlegi zászlóshajójával nem igazán hasonlíthatjuk össze. Persze ez még nem ad okot arra, hogy kételkedjünk a filmben, vagy esetleg annak a sikerében. Sőt, mivel pont emiatt az egész gárdát lecserélték, ezért igazából még bizakodhatunk is.

Történetileg nem akarok most sokat elárulni, mert ez az idei nyár egyik kötelező slágerdarabja. Nagyvonalakban annyi a lényeg, hogy a sorozat főszereplője egy filmet rendez és ezt rengeteg mondvacsinált problémával egészíti ki. Persze, mire elérünk a végére, addigra minden megoldódik.

Technikailag a film remek, a jelenetek jól vannak megkomponálva, bár az autós felvétel új szemszöge egy kicsit már sok volt az én izlésemnek.  Persze a vágások szépek, és nem túlzottan elsvenkelt az egész. Mindig a megfelelő pillanatban vágunk egyik helyről a másikra, ahogy az a nagy könyvben meg van írva.

Ha alkalmad adódik rá, akkor ezt a filmet mindenképpen nézd meg, mert humoros és van benne elég történeti töltőanyag, hogy jól tudj rajta szórakozni, akár egyedül, akár a haverokkal. Sajnos persze akadnak hibák, és néha egy-két poén túl van erőltetve.

Értékelés: 9/10

Translate »