Oldal kiválasztása

Nintendo New 3DS – Bemutató

Nintendo New 3DS – Bemutató
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Nintendo meglépte azt, amire számítani lehetett: kiadott egy finomhangolt 3DS-t. Mennyire volt ez jó ötlet? Illetve ezek a változások elegek ahhoz, hogy az emberek váltsanak a régiről az újra?

A Nintendo két jelenlegi konzolja közül vitathatatlan, hogy a 3DS a legnépszerűbb. Így nem volt annyira meglepő, amikor bejelentették, hogy érkezik a New 3DS. Miben másabb ez az új kiadás, mint a régi? Szerkesztőségünk rátette a kezét egyre, és persze azonnal neki is láttunk az alapos tesztelésnek.

A külső változások inkább a kis New 3DS-nél feltűnőek, mivel a kisebb testvér kapott egy olyan lehetőséget, hogy könnyen és gyorsan lehet cserélni a burkolatát, így mindenki saját ízlésére alakíthatja. Ha a gép hátulják nézzük, akkor feltűnik, hogy plusz két gomb került oda, amik sokat segítenek a játékok kezelésében és nem kell bűvészkednünk a belső gombokkal.

A töltő csatlakozója is átkerült középre, ami sokaknak nem fog tetszeni (főleg ha már volt egy dokkolójuk). A két oldal teljesen letisztult, gombmentes felület lett. Szemből nézve láthatjuk, hogy ide került át az érintős ceruza, tőle jobbra a bekapcsoló gomb, középen maradt a fülhallgató csatlakozó és baloldalra átkerült a game card foglalat. A másik fájó dolog az SD kártya, ami most már MicroSD kártyát használ.

Kinyitva a konzolt az első, ami rögtön feltűnik, hogy színesek lettek az Y-X-A-B gombok, ami nagyon jó ötlet volt. Ezután a felettük elhelyezkedő kis pöcök lesz az, amire furcsán fog nézni mindenki. Mi is az pontosan? Amire sokan vártak: egy másodlagos analógkar, az úgynevezett C Stick. Ezzel nagyon sok problémát kiküszöböltek, amik eddig felmerültek a játékoknál (főleg a TPS és FPS címeknél). Elsőre ugyan furcsa a kezelése, de nagyon gyorsan rááll az ember ujja.

Innentől már kisebb változások vannak. Most már az érintő kijelző aljánál csak a Home gomb található. A baloldalra került át a Select és Start gomb. A jobboldalon maradt minden a régi. A felső részen már csak finomításokat találunk: a 3D-t állító csúszka maradt a helyén, míg másik oldalra átkerült a hangerő szabályzó. Még egy örvendetes változás a kijelzőt érintette: a régi 3DS-nél csak bizonyos szögekből volt jó a 3D-s hatás (oldalról nézve már szétesett a kép és a szemet is jobban terhelte), de most már a felső kamera figyeli a fejünk mozgását és így igazítja a képet. Emiatt már a szemünk is jobban bírja a hosszabb játékkal töltött időt.

Illetve ha már kijelzőnél járunk, egy kis New 3DS-t kaptunk. De összehasonlítva a 3DS-sel kicsivel növeltek a kijelzők méretein (persze ez az XL változatra is igaz), így még nagyobb lett a gép.

Így hát a külső változások és finomhangolásokat le is tudtuk, lássuk mik is történtek a gép belsejében. Egy új és erősebb processzor is került bele, bár ez következményekkel jár. Ugyan jóval rövidebbek a töltési idők, de (ami kicsit keserűszájízt ad) bizonyos játékok már csak ezen a kiadáson fognak elindulni.

Az akkumulátor használaton is tudtak faragni, így hosszabb játékidőt biztosít. Ez sok mindentől függ, főleg attól, hogy a 3D be van-e kapcsolva vagy sem.

Még belső változásnak mondható, hogy az érintőkijelző kapott egy NFC chipet. Így nem kell külső adapter az Amiibo-k kezelésére, hanem elég csak rátenni az alsó kijelzőre és már fel is ismeri a gép.

Elmondható, hogy a Nintendo sok olyan változást hozott a New 3DS-nél, amikre már szükség volt, és egy alapból jó kézi konzolból egy még jobbat varázsoltak. Sokkal kényelmesebb használni, a játékok irányíthatósága is egyszerűbb lett. Persze a töltő csatlakozójának áthelyezése azoknak rossz, akinek van dokkolójuk és még a MicroSD-re való átállás is fájó pont lehet, de ezek megbocsájtható bűnök.

Aki eddig csak gondolkozott a váltáson vagy csak érdeklődött a Nintendo 3DS iránt, bátran ajánlhatjuk a New 3DS-t, mert egy remek kézi konzolt kap.

Translate »