Oldal kiválasztása

6. Retro video- és kvarcjáték kiállítás – Programajánló

6. Retro video- és kvarcjáték kiállítás – Programajánló
8 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

2014. október 18-19. között a Csokiban a játékkonzolok és a PC-k ősei lesznek a főszereplők. A látogatóknak pedig bőven nyílik lehetősége a hőskor játékainak kipróbálására is!

Hatodik alkalommal rendezik meg az 1970-es, 80-as és 90-es évek video- és számítógépes játékainak elkötelezett és lelkes megszállottainak szóló, a magángyűjtemények színe-javát felvonultató kiállítást. Ráadásul az esemény hagyományaihoz híven nem csak kordon mögött, az elektronikus játékok hőskorának tárgyi emlékeiként tekinthetők meg a tv-játékok, őskonzolok és a 8 vagy 16 bites otthoni számítógépek. Az idősebb játékosok testközelből nosztalgiázhatnak gyerekkoruk csúcsjátékaival, az ifjabbak pedig rácsodálkozhatnak a maguknál akár háromszor is idősebb hardverek kínálta élményekre.

A szervezők idén arról is szeretnének gondoskodni, hogy ne csupán az élményeket vihessék magukkal a kiállítás látogatói. A Retro kvíz vetélkedő nyereményként felajánlott pólói és egyéb emléktárgyai mellett a PONG bajnokság fődíjaként egy Videoton PONG (magyarosan: tévéfoci) vár a nyertesre. 

A helyszín és az időpont:
Csokonai Művelődési Központ
1153 Budapest, Eötvös utca 64-66.
2014. október 18-19.

Translate »