Oldal kiválasztása

GAMESCom – Microsoft konferencia élőblog

GAMESCom – Microsoft konferencia élőblog

Hamarosan kezdetét veszi a Microsoft konferenciája is, ahol igazi nagy meglepetésekre nem számítunk, bár kíváncsian várjuk, mit is jelent majd Peter Molyneux, a Lionhead vezére.

A tegnap lagymatagra sikeredett Sony konferencia után kíváncsian várjuk, hogy a perceken belül elrajtoló Microsoft konferencia miféle meglepetésekkel szolgál. A következő egy-másfél órában tehát érdemes lesz velünk tartanotok.

 

10.15 – Kicsit késve, de végre kezdetét veszi a konferencia, a színpadon Peter Molynex, aki gyorsan egy Fable II bejelentéssel indítja el a Microsoft konferenciáját. Szeptember 29-től több epizód is éerkezik majd az X360 exkluzív címhez. És nem, ezek nem DLC-k, ezek különálló epizódok lesznek. És persze jön a Fable III, amit egy teaser videóval leplez le a közönség előtt. Albion komoly változások előtt áll, melynek végre nem csak hétköznapi lakója, hanem uralkodója, vezetője, a legbefolyásosabb embere is lehetsz. Vagyis ezúttal Albion királysáért folyik majd a harc, amit megszerezve Te magad döntheted el, hogy mihez kezdesz országot vagyonával. Zsarnokként élsz, vagy Mátyás, az igazságos elvét követve szétosztod népet közöd a jussakat. A harmadik részt a kettes hősének gyermekeként kezded. Onnan kűzdöd fel magad a csúcsra. Molyneux pedig azt is elárulja, hogy a teaser honlapokon látható személyiségek, köztük Jeanne D’Arc, Dzsingisz kán, III. Richárd is komoly hatással volt a csapatra. A trón megszerzése nem lesz egyszerű feladatunk, de ha sikerül országunk élére állni, azt semmilyen formában nem veszíthetjük el, vagyis aktív, cselekvő vezető lesz belőlünk.

 

 

10.30 – Még mindig Molyneux mesél. A Fable III kicsit keveréke lesz a régi RPG-nek és a stratégiai elemeknek, hiszen királyságunkban mi gazdálkodunk az ország vagyonával, szociális hálót kell felhúznunk, fejlesztéseket eszközölhetünk, satöbbi. Uralkodóként súlyos döntéseket kell hoznunk, mi döntjük el hogyan lépünk fel a korrupció és a bűnözés ellen. Akár vaskézzel is irányítható lesz Albion, de ha úgy tartja kedvünk, szemet is hunyhatunk az egész felett. Néhány Fable II karakter visszatér majd.

 

 

10.37 – És még mindig Molyneux. Remélem nem Ő lesz a "konferencia". Most épp arról mesél, hogy a történet sok irányban ágazik majd el, lesz akció-reakció, a történet pedig nem lineáris. Állítólaga fejlesztés is másként zajlott, előbb megírták a történetet, színészeket fogadtak fel, akikkel előbb eljátszatták az egészet.

 

 

10.41 – Most pedig egy rövid példán szemlélteti, miféle stílust is képvisel majd a Fable harmadik része. "Tegyük fel, hogy a Te vagy az uralkodó, és behoznak egy lányt, akit azon kaptak, hogy ételt lopott. Hallod, hogy a szemtanúk vitatkoznak, és példát akarnak statuálni. Megteheted, hogy azt mondod, eleget hallottál, és itéletet hirdetsz, de akár tovább is vizsgálódhatsz. Kihallgathatod a lányt, aki elmondja, miért tette, amit tett. Meglátogathatod a családját, hogy bebizonyosodjon, tényleg olyan szegények-e, mint amilyennek leírta őket. A döntések, az ítélkezések a legapróbb ügyektől kezdve egészen az országot háborúba vivő eseményekig terjednek majd."

 

 

10.44Fajsúlyos szerephez jutnak a fizikai kontaktusok, ezzel szeretné elkerülni a Lionhead, hogy steril karakterek benyomását keltsék Albion lakói. Lehetőségünk lesz ismerkedéskor kezet nyújtani és kezet rázni, vagy a már megismert embereket akár meg is ölelheted. Kicsit az érzelmekre is szeretnének hatni. Erre is mesél egy példát Molyenux. A Fable II-ben ha kiégett a házunk, gyereksírást hallottunk, csak meg kellett nyomnunk az A gombot, és kimenekítettük csecsemőnket. A harmadik részben azonban mindez megváltozik és most magad mész be, megfogod, és kiviszed onnan.

 

10.48 – Molyneux távozik, de mielőtt elhagyná a színpadot megjegyzi, hogy a Fable 3 2010-ben debütál, kizárólag X360-ra. Valószínűleg valamikor év végén.


10.52 – És ennyi, vége a konferenciának, mely átvedlett egy Lionhead prezentációba. Nem ezt vártuk, kicsit laposnak és vérszegénynek bizonyult ez is, akárcsak a Sony konferenciája. Természetesen érdemes lesz velünk maradni, hiszen ma teljes gőzzel beindul a GAMESCom, szerkesztőségünk pedig minden fontosabb hírt közölni fog, ami az expóról érkezik.

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás

Translate »